Blackphone prolomen: doplnění informací (aktualizováno)

20

Blackphone je výrobce, který se svým telefonem chtěl vyzdvihnout hlavně prvek zabezpečení. Blackphone si tak hraje na písečku Blackberry a kasalo se tím, že systém postavený na Androidu je naprosto bezpečný. Ochrana telefonu však byla nyní prolomena za pouhých 5 minut, navíc bez bez potřeby odemčení bootloaderu.

Aktualizováno 13. 8. 2014

V diskuzi a následně po celém internetu se zvrhla vlna nevole, protože informace byly nejasné. Upřesnění informací přišlo až nyní a opravdu telefon nebyl rootnutý během pěti minut, ale během mnohem delší doby. Zároveň Sawyer, člověk, co rootnul BlackPhone, přiznal, co vše je zapotřebí k tomu, abyste root získal – fyzický přístup do telefonu pomocí USB a PC, nastavit telefon jinak, než diktuje doporučení Blackphonu, nesmíte na telefon nainstalovat kódovací zařízení, musíte ignorovat varování zdrojové aplikace a nakonec také musíte znát PIN kód, který je v telefonu nastavený.

Objevené chyby byly navíc obratem odstraněny, nebo na nich tým pracuje a tak se není nutné obávat o budoucnost projektu. Nakonec to tedy není tak černé, jak se původně zdálo a Blackphone si neutrhl takovou ostudu. Těžko se ale bude zbavovat vlny, která projela internetem a zanechala dojem, že Blackphone vlastně ani tak moc bezpečný není.

Původní informace z 11. 8. 2014

Blackphone je telefon běžící na systému Android Open Source Project s vlastní úpravou nazvanou PrivatOS. Hlavním zaměřením tohoto telefonu je bezpečnost a společnost si tak hrdě připravila i konferenci, která byla věnovaná bezpečnosti Blackphonu. Na této konferenci se však stalo něco, s čím Blackphone nepočítal.

BlackPhone

Necelých pět minut. Tak dlouho potřeboval Justin Case, aby získal root přístup do „nejbezpečnějšího Androidu na trhu,“ a dokonce se mu to povedlo bez potřeby odemčení bootloaderu. Vzhledem k tomu, že se Blackphone prezentuje jako konkurent Blackberry, se tato příhoda zdá úsměvná, ale tým Blackphonu již údajně největší chyby opravil. Přesto je celkem s podivem, jak málo stačí, aby byla ochrana, kterou se společnost chlubí a staví na ní svůj produkt, prolomena.

Zdroje: twitter.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Patrik Netexik Halmi
Patrik Netexik Halmi
Ale někde bylo psáno, že se k datum stejně nedostal takže to asi funguje to šifrování těch dat.Takže to může telefon maximálně tak wipenout.
Jakub
Se nedivim když je to Android. iOS a WP jsou bezpečnější.
N
jasne, ze zadny system neni bezpecny a vzdy lze vse prolomit. Zrovna vim tak ze vsichni od BB po iOS smiruji.

Ale Android a Google je ze vsech nejhorsi. to je zumpa smiractvi a vsech levaren co se soukromi tyce. Vsivackej Google. Proste jen blazen, najivka nebo idi0t ma u Googlu uplne vse.

Ano je mi 100x milejsi mit neco u MS, neco u Apple neco u BB - nez vse pekne naservirovane na zletem podnose u te svin3 Googlu

JaroB
Autor je čo za amatéra??? BULVÁRNY NADPIS ČLÁNKU .... a v článku zavádzanie a klamstvá !!!

TELEFÓN NEBOL PRELOMENÝ !!! bol iba ROOTnutý !!! bez prístupu k uloženým dátam !!!

NIKDY FIRMA netvrdila, že sa nedá ROOTnuť ale to, že NIKTO k dátam nedostane a nebude dať odpočúvať alebo sledovať ....TOTO do bodky splnilo aj po ROOTe ....

Už ma to s touto stránkou štve ...ide to dole vodou s týmto webom a pán Putzner pokiaľ súhlasí s napísaným článkom u mňa klesol

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze