Necháte se zlákat? Levné Honor Watch 4 nabízí 1,75" AMOLED displej i podporu eSIM

2
Necháte se zlákat? Levné Honor Watch 4 nabízí 1,75" AMOLED displej i podporu eSIM
Fotografie: Honor
  • Hodinky slibují na plné nabití výdrž až 10 dnů
  • Kromě podpory eSIM neschází NFC či Bluetooth 5.2
  • Nechybí podpora navigačních systémů jako GPS či Galileo

Honor dnes kromě dalších novinek, jako je například skládačka Honor Magic V2, představil (bohužel zatím jen na čínském trhu) rovněž zajímavě vybavené chytré hodinky Honor Watch 4. Čím vším chtějí zaujmout?

Nejlevnější chytré hodinky s podporou eSIM?

Honor Watch 4 se designem nechaly inspirovat Apple Watch, což není vůbec na škodu a vzhled se sportovním nádechem jim sluší. Dominantou je pak displej o uhlopříčce 1,75", který je typu AMOLED a chlubí se rozlišením 450 × 390 pixelů. Celkové rozměry se zastavily na hodnotách 45,3 × 39,1 × 11,2 mm, což Honor Watch 4 řadí spíše ke kompaktnějším modelům, stejně tak hmotnost (32 gramů bez řemínku, 48 gramů s nasazeným řemínkem) z nich dělá ideálního společníka pro sportovní aktivity, jako je například běh.

Honor Watch 4

V tomto ohledu potěší podpora celkem 97 sportovních režimů, z čehož měření 12 z nich Honor označuje přídomkem „profesionální“, jedná se například o běh, cyklistiku či plavání. Díky baterii o kapacitě 451 mAh a také proprietárnímu operačnímu systému MagiOS, který se v minulosti osvědčil jako energeticky relativně nenáročný, by měla výdrž na jedno nabití činit velmi solidních 10 dnů. Doplňování energie pak probíhá skrze dodávanou magnetickou kolébku, standard bezdrátového nabíjení Qi tedy k dispozici bohužel není.

Hodinkám nechybí kromě podpory eSIM rovněž NFC, GPS či evropské Galileo.

V oblasti zvýšené odolnosti slibuje výrobce voděodolnost až do 100 metrů, certifikace dle standardu IP však schází. Z konektivity pak potěší moderní Bluetooth 5.2 i NFC, i když na Wi-Fi již nedošlo. Největším překvapením je nicméně podpora eSIM, která je u chytrých hodinek stále poměrně ojedinělá. To rovněž znamená, že lze s hodinkami telefonovat a využívat datovou konektivitu, i když nejsou připojené ke smartphonu. Neschází ani přítomnost navigačních systémů GPS, Beidou, GLONASS, QZSS a evropského Galilea.

Honor Watch 4
Hodinky budou minimálně na domácím (čínském) trhu dostupné ve třech barevných provedeních

Zajímavá je také cena, která by měla podle hihonor.com v přepočtu činit zhruba 3,5 tisíce korun. To dělá z modelu Honor Watch 4 zřejmě nejlevnější chytré hodinky s podporou eSIM na světě.

Honor Watch 4

Konstrukce45,3 × 39,1 × 11,2 mm, 48 g, odolnost: ano
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 1,75" (450 × 390 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, LTE, NFC
Akumulátor451 mAh, nabíjení: ?
Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Škoda, tešil som sa konečne na nástupcu mojich Magic Watch 2....
Jab
Jab
Vzhledově jsou vlastně zbytečně ošklivé. Tvar hodinek mi přijde i celkem nepánský. Škoda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze