Nebaví vás dnešní telefony? Toto muzeum vám zaručeně udělá radost

Nebaví vás dnešní telefony? Toto muzeum vám zaručeně udělá radost
Fotografie: Mobile Phone Museum
  • V expozici má přes 2 tisícovky modelů rozdělené do kolekcí
  • Vystavuje prozatím pouze virtuálně

Prakticky neuplyne týden, aby nejrůznější výrobci nepředstavovali nějaký nový model. Ale asi není potřeba zdůrazňovat, že ve většině případů není o moc stát – jednotlivé modely se bez ohledu na výrobce a platformu podobají jako vejce vejci a drobné rozdíly ve specifikacích je nutné hledat pod lupou. Proto se pozornost nezřídka kdy stáčí k dobám, kdy jste od sebe jednotlivé výrobce i modely rozeznali už z dálky.

Pokud se rádi zabýváte minulosti z nostalgických pohnutek nebo z profesionálního zájmu, pak se se vám bude rozhodně líbit projekt Mobile Phone Museum. Vzhledem k pandemii a následným restrikcím prozatím nemá klasickou exhibici, ale vystavuje pouze virtuálně. Na jeho webových stránkách si můžete prohlédnout přes dva tisíce modelů – od těch nejznámějších až po naprosté kuriozity.

Mobile Phone Museum

Asi nejzajímavější je pak rozdělení telefonů do kolekcí, jako jsou nejprodávanější, s nějakým prvenstvím, nebo přístroje, které používal James Bond. Kromě obrázků a základních dat si u některých mobilů můžete prohlédnout i dobové reklamy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze