Návod: Jak stáhnout Afterlight na iOS zdarma

11

Čas od času se stane, že Apple nabízí něco zdarma, především pak v předvánočním období. V loňských letech to byly například filmy, hudba či knihy. Tentokrát Apple zdarma zpřístupnil populární editor fotografií Afterlight, ale poněkud netradičním způsobem. Aplikaci si totiž musíte stáhnout prostřednictvím další aplikace Apple Store.

Afterlight

Pokud se totiž klasickým způsobem podíváte do App Storu, můžete vidět, že Afterlightstojí 0,99 €. Pokud však aplikaci stáhnete skrze Apple Store, můžete ho mít zdarma a následně rozšířit do všech svých zařízení. Stačí jen postupovat podle tohoto návodu. Aplikace je pak dostupná zdarma až do 10. ledna.

Spusťte aplikaci Apple Store. Pokud ji ve svém zařízení nemáte, můžete si ji hned stáhnout zde z tohoto odkazu. Po nainstalování ji otevřete a potvrďte všechny výzvy, které na vás vyskočí.

Při prvním spuštění si jistě všimnete, že celá aplikace je kompletně v české lokalizaci. Háček je však v tom, že editor Afterlight je zdarma pouze pro USA, takže musíte změnit jazyk.

  • na spodní liště klikněte na Účet a zde sjeďte dolu a zvolte Země
  • vyberte úplně dole United States a nahoře klikněte na Uložit
  • následně se ocitnete zpět na hlavní stránce, přičemž aplikace se zcela promění do amerického režimu
  • rolujte směrem dolů a někde mezi reklamou na Apple Music a Apple Support by se měl objevit odkaz na stažení Afterlight
  • nabídku rozklikněte a zvolte Download now for free
  • budete přesměrováni do aplikace App Store, kde se vám vygeneruje kód a vy jen klikněte nahoře na Použít
  • kód by se měl úspěšně uplatnit a aplikace by se měla stáhnout

Aplikaci pak můžete již tradičním způsobem skrze App Store rozšířit na všechna svá zařízení a pustit se do netradičních fotografických úprav.

Aplikace vytvořená iPhone fotografy

Po prvním spuštění aplikace můžete mít dojem, že jde o další obyčejný foto editor s různými filtry. Nenechte se však zmást. Kouzlo této aplikace tkví v tom, že byla vytvořena ve spolupráci se světoznámými fotografy, kteří pro fotografování používají iPhony. Na aplikaci spolupracoval například Kevin Russ, Cory Staudacher, Mike Kus nebo Ryan Schud.

S nadsázkou tak lze konstatovat, že aplikaci stvořili iPhone fotografové pro iPhone fotografy, jelikož v aplikaci lze nalézt mimo jiné dvacet sedm unikátních filtrů. Po spuštění aplikace máte hned několik možností, jak s úpravou fotek začít. Buď můžete okamžitě spustit fotoaparát a nějaký snímek pořídit nebo můžete použít již hotový z vaší sbírky. V přehledném menu nechybí ani propojení a čerpání inspirace z Instagramu včetně kompletního nastavení.

Po zvolení nějakého fotografie se již dostáváte do srdce Afterlight, tedy k samotným úpravám. Všechny nástroje, které budete potřebovat, se pak nachází na dolní liště. Předpokládám, že každého uživatele nejvíce zajímají rychlé úpravy pomocí kreativních a zajímavých filtrů.

Stačí jen zvolit na dolní liště duhové kolečko a ihned se před vámi zobrazí nabídka filtrů v podobě original, guest, seasons, wander a fusion. Hned zpočátku upozorňuji, že některé balíčky filtrů jsou dostupné pouze v rámci in app nákupů za drobný poplatek.

Pravděpodobně nejzajímavější balíček filtrů se skrývá pod položkou original, kde naleznete již výše zmíněných 27 filtrů vytvořených ve spolupráci s profesionálními iPhone fotografy. Každý filtr pak můžete libovolně dál upravovat a kombinovat.

V Afterlight nechybí ani základní fotografické úkony typu úpravy jasu, kontrastu, saturace, vyvážení bílé přes možnost ovlivnit stíny, detaily a mnoho dalších parametrů. Aplikace také potěší milovníky rámečků či různých světelných úprav.

Afterlight

Jakmile si myslíte, že váš snímek je dokonalý, můžete ho libovolně uložit do zařízení, exportovat či rovnou sdílet na sociálních sítích. Praktické je i to, že si můžete zvolit tři možnosti rozlišení.

Osobně mám aplikaci Afterlight velmi rád a mnohokrát jsem ji v praxi využil a ocenil. Z obyčejné fotografie totiž umí udělat zajímavý snímek, který se stane originálním. Na druhou stranu nezapomínejte, že nic se nemá přehánět, tedy v jednoduchosti je někdy krása.

Stáhnout Afterlight

Google Play App Store Microsoft Store

Diskuze ke článku
Vladimír Březina
Vladimír Březina
Nikdy mě nepřestane udivovat, co jsou lidi schopni udělat kvůli jednomu euru :)
Honza
Me to hlasi error pri kliknuti na stazeni...
Vendel
Na tom není nic netradičního. Apple to takhle dělal již v době, kdy aplikace nebyla ani v ČR dostupná a dělá to dále.
Zdeněk
I mě hlásí error

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze