Návod: jak nastavit vlastní vyzvánění u Windows Phone 7?

110

V první verzi Windows Phone 7 vlastní vyzvánění nastavit nešlo, museli jste vzít za vděk jen několik předinstalovaných melodií a zvuků. To změnila až aktualizace Mango, díky které už si je nastavit můžete. Stále to ale není moc jednoduché a intuitivní. Dnes vám ukážeme, jak na to.

Minulý týden jsme si řekli, jak nastavit vlastní vyzvánění u nové verze mobilního operačního systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dnes se přesuneme na konkurenční platformu, kterou je Windows Phone, konkrétněji se budeme bavit o verzi 7.5, která je označovaná jako Mango. Poznáme jen, že nová verze Windows Phone 8 umožňuje nastavení vyzvánění výrazně jednodušší cestou. Stačí jen pomocí průzkumníka přetáhnout libovolnou složku do paměti telefonu, konkrétně složky ringtones a vyzvánění se již objeví v nabídce v telefonu. Bohužel u starších Windows Phone 7 je to mnohem složitější a právě pro tuto verzi je určen tento návod.

HTC Titan

Ve Windows Phone se vyzvánění nastavuje v Settings (Nastavení) / Ringtones + Sounds (Vyzvánění + Zvuky). Když se do tohoto menu podíváte, uvidíte tam standardní sadu melodií z Windows Phone. Zároveň si tam každý výrobce obvykle přidává několik melodiích svých. Jak tam ale dostat vlastní MP3 soubor?

Jako vyzvánění nemůžete použít libovolnou nahrávku v MP3. Nejprve si ji totiž musíte upravit. Délka skladby musí být menší než 40 sekund a velikost souboru nesmí být větší než 1 MB. Pro úpravu můžete sáhnout po vašem oblíbeném zvukovém editoru, pokud žádný nemáte, vyzkoušejte například mp3DirectCut, který je zdarma. Do něj stačí vybraný MP3 soubor přesunout, označit libovolnou část (maximálně však zmiňovaných 40 sekund) a dát ho uložit.

Zkracování nahrávky v programu mp3DirectCut

První část postupu máme za sebou, teď ještě musíte změnit žánr v ID3 tagu MP3 souboru na "ringtone". Podle něj Windows Phone identifikují, že jde o vyzvánění. Pro změnu žánru opět můžete použít prakticky jakýkoli hudební program, co to umí, jen pozor na to, aby měl hodnotu "ringtone" v seznamu žánrů, případně aby tam šel tento název žánru dopsat ručně. Nejjednodušší bude použít přímo Zune, který stejně používáte pro přenos dat do telefonu a zpět.

V Zune si otevřete váš zmenšený MP3 soubor z předchozího kroku, kliknete na menu Upravit, a napíšete do žánru text "ringtone". Posléze stačí tento MP3 soubor přenést do telefonu, a už si ho budete moci vybrat v seznamu vyzváněcích tónů.

Vyplnění tagu v Zune

Stručně: požadavky na vyzvánění

  • maximální délka skladby 30 vteřin
  • maximální velikost souboru 1 MB
  • ID3 tag žánr musí mít hodnotu ringtone

Pokud máte k výše popsanému postupu nějaké dotazy, rádi vám odpovíme v diskusi pod článkem.

Diskuze ke článku
DEXTER507
Maximální délka může být asi i víc než 30 sekund, já mám momentálně zvonění dlouhé 38 sekund a normálně vše funguje. Myslím, že jsem někde viděl maximální délku 39 sekundu místo 30. :)
Ant
Proc je to tak komplikovane? Proc u WP clovek proste nemuze MP3ku nastavit jako vyzvaneci ton (jako vsude jinde)? WP si hraje na iOS a snazi se cloveka omezovat, jak to jen jde? to nechapu...
freeman
Nič proti WP7 ale na Androide to zvládne uplne každý (aj bez manuálu) a trvá to cca 5s. A že WP7 je jednoduchý systém prívetivý k užívateľu.
milda
WP byla nejvetsi chyba meho zivota absolutne si nemohu pristroj prizpusobyt podle sveho uz jen to zacalo tim vyzvanenim stahovat dalsi software jen abych mel sve vyzvaneni??To je preci nesmysl!!! :-/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze