Navigace od Googlu nově poskytne informace o ceně benzínu

Google Mapy, respektive Navigace v nich obsažená, se dočká dvou užitečných novinek. V prvé řadě přidá informace o čerpacích stanicích a především jejich cenách a také přibudou body zájmu se všemi podrobnostmi.

Google Mapy

Google Mapy se v nejbližších dnech či týdnech dočkají další aktualizace, která přinese nové funkce. Shrnout je lze jako body zájmu kolem vaší trasy. Ty si budete moci při navigování vyžádat skrze kontextové menu. Vyhledávat budete moci například restaurace, kavárny, obchody a další místa. Ty se vám následně objeví přímo na mapě a bude možné přeplánovat trasu tak, abyste vybraným bodem zájmu projeli na vaší cestě. Potěší, že hned budete vědět, o kolik se vám trasa prodlouží.

Google Mapy

Další novinka potěší zejména motoristy, neboť mezi body zájmu bude možné hledat také čerpací stanice. Na mapě poté uvidíte nejen samotnou stanici či její otevírací dobu, ale rovněž nabídku paliv a dokonce také aktuální cenu za litr benzínu či nafty. Otázkou však prozatím zůstává, zda se nové funkce objeví ve všech regionech. Pokud si totiž stáhnete novou verzi Google Map s předstihem, například odsud (mějte na paměti, že instalace je na vlastní nebezpečí), nové funkce k dispozici nejsou. Nezbývá než doufat, že se objeví s příchodem nové verze oficiální cestou skrze obchod Google Play.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: google-latlong.blogspot.in, fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze