Nástupce NVIDIA Shield Tabletu dostane čipset Tegra X1

10

Asi nikoho nepřekvapí, že NVIDIA ve svých laboratořích připravuje nový čipset Tegra X1. Zajímavostí ale je, že již ke konci března bychom se měli dočkat oficiálního představení nového NVIDIA Shield Tabletu právě s tímto čipsetem.

Nový čipset NVIDIA Tegra X1 má údajně nechávat konkurenci daleko za sebou. Přináší nový 20nm výrobní proces v 256jádrové grafické kartě na architektuře Maxwell, který podporuje DirectX 12, OpenGL 4.5, Nvidia CUDA a další moderní technologie. Samotný procesor má 8 jader, z toho 4 jsou Cortex-A57 2 MB L2 a 4 úspornější tvoří Cortex-A53 512 kB L2. Poradí si s přehráváním 4K videa a všemi novými video kodeky.

TIP: Projekt Ara od Googlu dostane moduly s čipy NVIDIA a Marvell

Původní Nvidia Shield Tablet

Tento velmi slibný čipset se má jako první objevit v novém NVIDIA Shield Tabletu, který by se mohl představit již během března. Na 17. března je totiž naplánovaná NVIDIA konference a nebylo by překvapením, kdyby se na ní o tabletu již mluvilo. Jeho další specifikace nejsou známé, stejně jako design, ale určitě půjde o stejně špičkové zařízení, jakým stále je NVIDIA Shield Tablet.

Zdroje: fudzilla.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Jaké jsou takty jader ?
Brotyat
Tak to jsem teda zvědavý, když si bere 10W. To aby měl pak člověk ten tablet pořád nabíjel. :-D
jjs
S tím prikonem jaký ten procesor ma to není možné do tabletu narvat. Ledaže by to bylo velky jak ntv :D
.....
no tak si poradne nejdriv zjistete jaky to ten prikon ve skutecnosti ma a neco si o tom prectete kdyz na chvili spustite zrak od ucebnic!! Prave kvuli malemu prikonu je tento cip pro tablet vhodny

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze