Zpátky ke kořenům? Další generace iPhonů by mohla oživit svítící logo Apple

10
Zpátky ke kořenům? Další generace iPhonů by mohla oživit svítící logo Apple
  • Patent poukazuje na speciální mechanismus, který dokáže zprostředkovat různé vizuální efekty
  • Svítící logo by se mohlo opět objevit i na MacBoocích a iMacu

Ti, kteří nedají dopustit na ikonický designový prvek v podobě svítícího nakousnutého jablka, se možná již za rok dočkají velkolepého návratu. Zářící logo Applu známé ze starší generace MacBooků, které bylo poprvé představeno v roce 1999 u zařízení PowerBook G3, by se totiž podle nejnovějších informací mohlo objevit na zádech příští generace iPhonů.

Cupertinský gigant by tak zároveň vyřešil „problém“ s chybějící notifikační diodu, kterou se uživatelé telefonů s logem nakousnutého jablka snaží vynahradit pomocí LED přisvětlení, nikoli však užitečnou funkcí Always-On, a to i přesto, že disponuje nezanedbatelné množství iPhonů OLED displejem. Podle patentu, který se objevil na stránkách Úřadu pro patenty a ochranné známky USA, by mělo svítící logo mít technologii, která dokáže zprostředkovat různé vizuální efekty. Ve chvíli, kdy by logo nesvítilo, by mohlo vypadat, jako zcela „standardní“ nakousnuté jablko, které známe například z nejnovějších iPhonů 11.

Přestože je v patentu zmíněno mobilní zařízení, v nákresech najdeme i MacBook a iMac. Zároveň je potřeba dodat, že většina výrobců si nechává z různých důvodů patentovat značné množství nápadů, které následně nerealizují, takže je potřeba brát oživení svítícího Apple loga s rezervou.

Diskuze ke článku
Lord
Iphone nikdy svítící logo neměl. Pouze macbooky.
Jano
Jeeej. Iní výrobcovia ako Huawei prináša nové riešenia, technologie a apple nestíha s dychom, tak dava sankcie... a zmôže sa ,,svietiace logo" a ovce jasajú.-..kokos to je inovacia :-D
osn
Proč?!
Márv
Samsung a Huawei majú ako tak funkčné skladacie telefóny, reakcia Applu svietiace logo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze