Na některé Pixely 6 se nedá dovolat, příčina zůstává neznámá

6
Na některé Pixely 6 se nedá dovolat, příčina zůstává neznámá
Fotografie: Google
  • Na sociálních sítích se objevují stížnosti na chování posledních Pixelů
  • Ty někdy nepřijmou hovor, i když jsou zapnuté a mají signál
  • O příčině nemá jasno nejspíše ani Google

I když dnešní smartphony zvládnou mnoho nejrůznějších funkcí, jednou z nejzákladnějších je možnost být kdekoli k zastižení na svém telefonním čísle. I taková základní funkce se však může stát zdrojem problémů, jak vypovídají četné záznamy na reddit.com.

Zde zanechávají své stížnosti desítky lidí, jejichž Pixel 6 nebo Pixel 6 Pro odmítá přijímat telefonní hovory. Chyba je záludná v tom, že se nevyskytuje konzistentně a je těžké ji napodobit. Týká se jak cizích čísel, tak těch uložených v adresáři. Někdy se člověk bez problémů dovolá, jindy se telefon jeví jako vypnutý. Na fungování nemá vliv použitá síť nebo vypínání a zapínání funkcí VoLTE nebo VoWiFi.

Jasno v příčině nemá nejspíše ani samotný Google, který doporučuje nahlásit chybu pomocí zpětné vazby v aplikaci Telefon. Problémy s voláním nejsou pro tuto značku však ničím novým. Už na sklonku loňského roku se za určitých okolností nešlo dovolat na tísňovou linku, jindy na nich Google Asistent zase vytáčel náhodná čísla.

Google Pixel 6 128 GB

Rozměry158,6 × 74,8 × 8,9 mm, 207 g
DisplejOLED, 6,4" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor, 2×2,8 GHz + 2×2,25 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 614 mAh

Google Pixel 6 Pro 128 GB

Rozměry163,9 × 75,9 × 8,9 mm, 210 g
DisplejOLED, 6,7" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor5 003 mAh
Diskuze ke článku
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Telefon, na který se občas nejde dovolat. Představte si, že si pořídíte auto, které občas nenastartuje. Nebo televizi, na které občas nenaladíte žádný program. Nebo lednici, která občas nechladí. Holt prostředí globálního duopolu.. přitom kdo jiný už by měl nabízet funkčně perfektní přístroj než sám architekt a vlastník jeho systému?
Marhule Humule
Marhule Humule
Přijde mi že poslední dobou, hlavně s nástupem Androidu 12 se těch SW problémů vyskytuje čím dál víc. V podstatě každá značka u některých modelů řeší různé potíže. Třeba S22 mají taky problém s tím že se na ně nedá dovolat. Pixely v podstatě řeší jeden problém za druhým už od začátku. Nedávno jsem na Xiaomi fóru četl že jim umírají POCO telefony po poslední aktualizací. Nejdou pak už ani zapnout. Určitě bych se toho našlo víc kdyby se do toho člověk trochu ponořil...
Tomáš Klečka
Tomáš Klečka
Naposledy upraveno: 20. 4. 2022 16:32
Mě třeba na Pixelu 6 co ho mám nedávno koupeny,vůbec nic neblbne,tak asi zřejmě ne každemu to blbne
Vaclav Jandera
Vaclav Jandera
Naštěstí mi to neblbne. Vždy když se mluví o nějakém problému s Pixelem 6, tak mám strach, kdy se mi to projeví s zatím mám štěstí, že nic. Jsem s ním velice spokojený. Vše funguje od zakoupení úplně v pohodě..snad to vydrží...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze