Tipnete si, na kolik vyjde nová Apple Magic Keyboard s Touch ID?

7
Tipnete si, na kolik vyjde nová Apple Magic Keyboard s Touch ID?
Fotografie: Apple.com
  • Apple dnes odstartoval objednávky na nové iPady, AirTagy, ale také iMacy
  • Z podrobností lze odvodit, na kolik si Apple bude cenit novou klávesnici s podporou Touch ID
  • Získat ji prozatím můžete jen s novým iMacem, příplatek činí 1 500 Kč

Možná jste zaznamenali, že Apple nedávno představil nové iMacy, které hýří barvami. A nebyl by to Apple, aby základní varianta neměla nějaké „ale“. Základní verze, která vyjde na 37 990 Kč, totiž nemá klávesnici Magic Keyboard s podporou Touch ID, ale jen obyčejnou klávesnici, která je alespoň barevně sladěna s nejnovějšími barvami iMaců. Stejně tak se nedostalo na ethernet, který je nově součástí nabíjecího adaptéru.

Dnes Apple spustil předobjednávky. My tedy víme, za jaký příplatek bude možné obě funkce dokoupit. Pokud zvolíte základní iMac, za klávesnici s podporou Touch ID připlatíte 1 500 Kč. Pokud chcete gigabitový ethernet, který je součástí adaptéru, počítejte s částkou 800 Kč. Když přičteme tyto příplatky k základní ceně iMacu, dostaneme se na 40 290 Kč.

Apple Store

A teď jednoduché počty. Původní Magic Keyboard stojí 2 990 Kč, příplatek za numerický blok je 800 Kč. Kdyby si klávesnice zachovala svoji původní cenu 2 990 Kč, klávesnice s Touch ID by separátně vyšla na 4 490 Kč. Klávesnice s Touch ID a numerickým blokem by tak vyšla na více než 5 tisíc korun. Dodejme, že Apple nabízí také Magic Keyboard s numerickým blokem ve vesmírně šedé variantě, zde se jen za barvu připlácí dalších 700 Kč. Je tedy klidně možné, že i nové barvy budou s příplatkem. V takovém případě by základní klávesnice s Touch ID vyšla na 5 tisíc Kč a s numerickým blokem na necelých 6 tisíc Kč.

Samostatně novou klávesnici prozatím koupit nejde, ovšem očekáváme, že Apple tuto možnost zpřístupní v následujících týdnech. Aktuálně ji získáte za příplatek, případně jako standardní součást balení u dražšího iMacu v hodnotě 43 990 Kč.

Diskuze ke článku
David Hyšpler
David Hyšpler
Apple ma opravdu pekne produkty. Ovsen pekne produkty ma treba i Mercedes. Nezbyva nez poprat vsem, kdo si tyto produkty koupi, at jim slouzi.
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Naposledy upraveno: 30. 4. 2021 16:11
Je to sranda, nejobycejnejsi klavesnice a mys k applu stoji skoro jako novy pocitac. Ja si musel na macbook pro nainstalovat W10, protoze pokud u applu nechcete pouzivat trapny touchpad, musite si koupit jejich jedinou, totalne neergonomickou mys (jine mysi nez ty od applu v macos nefunguji). No, teda nebyl to jediny duvod, tim hlavnim je samozrejme produktivita prace, ktera je na maxos rekneme tristni. To samozrejme apple vi (do doby surfacu to byla HW spicka), proto podporuje preinstalaci jejich kvazisystemu windows 10 uz peknou radku let. Bohuzel ve W10 z nelogickeho duvodu nefunguje touchid a TPM (i apple ma TPM, ale v touchid, takze by stacil ovladac), zato funguje ten smesny touchbar ...
Pavel Pacák
Pavel Pacák
Většina lidí si tu klávesnici stejně bude kupovat ke svému Mac Mini nebo MacBooku a ani jeden se v barvě nedělá. Takže zvolí základní stříbrnou bez příplatku. Lidi s MacBookem vynechají i TouchID, protože ho mají na Macu. Takže z toho plyne, že max. uživatelé s Mac Mini si připlatí za TouchID. Čili nedělal bych z toho takovou kovbojku :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze