Nový iMac v barvách duhy je tenčí, výkonnější a díky procesoru M1 také tišší

Aktualizováno o tuzemské ceny
Nový iMac v barvách duhy je tenčí, výkonnější a díky procesoru M1 také tišší
Fotografie: Apple
  • 24" obrazovka nabídne 4,5K rozlišení i podporu True Tone
  • Spolu s iMacem byla představena nová klávesnice i myš
  • Základní konfigurace vyjde na 37 990 Kč

Aktualizováno 21. 4. 2021

Jako tradičně jsou ceny pro český trh (při konverzi z amerických dolarů a přičtením DPH) o něco vyšší. Základní verze iMacu s osmijádrovým CPU a sedmijádrovým GPU, 8 GB RAM, 256GB úložištěm a dvojicí portů Thunderbolt/USB 4.0 tak zákazníky vyjde na 37 990 Kč. V případě varianty s 8jádrovým CPU i GPU, která má navíc gigabitový ethernet, dvojici portů USB 3.0 a Magic Keyboard s Touch ID zájemci zaplatí 43 990 Kč. Nejdražší varianta, která má větší 512GB úložiště (ale stále jen 8 GB RAM), pak vyjde na 49 990 Kč. Objednávky nového iMacu na oficiálním Apple e-shopu startují 30. dubna a do prodeje zamíří v druhé polovině května.

Apple iMac

Původní informace z 20. 4. 2021

Společně s Apple TV 4K, chytrým přívěskem AirTag či novou barevnou variantou iPhonů 12 dnes Apple v rámci uduálosti Spring Loaded odhalil rovněž nový iMac. Kromě plejády barevných variant pokrývajících celé spektrum duhy dorazil vybaven novým procesorem Apple M1, díky čemuž má být nejen výkonnější, ale také zásadně tišší.

iMac 2021

24" obrazovka má extrémně vysoké 4,5K rozlišení s tenčími rámečky, avšak stále tlustou „bradou“, která je pro iMac typická. Samozřejmostí je podpora technologie True Tone či vylepšená webkamera s Full HD rozlišením, kterou doprovází mikrofony studiové kvality.

Novinkou je rovněž napájecí kabel, který se připíná pomocí magnetického uchycení. Dále na zádech iMacu najdeme čtveřici USB-C, kdy dva z nich podporují Thunderbolt. Základní model dorazí v konfiguraci s 8 GB RAM a 256GB SSD s cenou 1 299 amerických dolarů (cca 34 tisíc Kč s daní) a dostupností v polovině května.

iMac 2021

Kromě iMacu byla představena rovněž nová klávesnice, myš i trackpad v ladících barvách. Klávesnice má pro vyšší bezpečnost a větší komfort Touch ID pro autentizaci uživatele. Za tuto variantu si však budete muset připlatit, iMac s klávesnicí s Touch ID vyjde na 1 499 dolarů, tedy asi 39 tisíc korun s daní.

K dispozici budou dvě varianty iMacu, lišit se budou výbavou i příslušenstvím
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze