Které produkty Apple letos uložil k věčnému spánku?

Které produkty Apple letos uložil k věčnému spánku?
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Letos dal Apple sbohem původnímu HomePodu i iPhonu Xr
  • Z prodeje byl oficiálně stažen také iMac Pro či příslušenství v barvě Space Gray

V záplavě letos představených novinek z dílny cupertinského giganta může být obtížné se zorientovat v tom, které produkty naopak v roce 2021 Apple „zařízl“. Níže se můžete podívat na seznam zařízení zpracovaný macrumors.com, které byly oficiálně staženy z prodeje.

Apple HomePod

Chytrý reproduktor s hlasovou asistentkou poprvé představený v červnu 2017 se Apple rozhodl z nabídky vyřadit v březnu 2021. Apple HomePod se vyznačoval nejen kvalitním zvukem, ale také porodními bolestmi v podobě silikonového stojánku zanechávajícího otisky na dřevěných površích. Nemalá byla také původní pořizovací cena 349 amerických dolarů, tedy necelých 9 tisíc korun v době představení. V současnosti si můžete stále zakoupit menší HomePod mini, ačkoliv ani ten není na českém trhu oficiálně distribuován.

Apple HomePod mini je menším nástupcem původního HomePodu

Apple iMac Pro

V březnu letošního roku byl rovněž zrušen prodej iMacu Pro představeného v prosinci 2017. Pokud toužíte po iMacu, můžete si pořídit 24" iMac s novými procesory M1, případně si počkat na příští rok, kdy by měl být údajně představen větší 27" iMac s procesory M1 Pro a M1 Max.

Příslušenství Space Gray

Nedlouho poté, co byl zrušen prodej 27" iMacu Pro, se Apple rozhodl ukončit prodej příslušenství v barevném provedení Space Gray. Magic Keyboard, Magic Trackpad a Magic Mouse 2 lze však stále zakoupit ve stříbrné verzi.

21,5" Apple iMac

V říjnu 2021 byl z prodeje stažen i 21,5" iMac, který zastoupil 24" iMac s novými procesory M1. Novinka se chlubí rychlým SSD, vysokým výkonem i skvělým Retina displejem.

Apple iPhone Xr

Konec iPhonu Xr se datuje do stejné doby, kdy byly uvedeny iPhony 13 (září 2021). Cenově dostupnější iPhone Xr byl představen v září 2018, nabízel 6,1" IPS displej, procesor Apple A12 Bionic a jeden 12Mpx fotoaparát na zadní straně.

Bohaté portfolio Applu během letošního roku opustily i další produkty – například sluchátka Beats Solo Pro či Beats EP, ale také první generace Apple TV 4K, iPhone 12 Pro a 12 Pro Max.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze