Na český trh vstupují procesory Intel Core šesté generace

8

Nová generace procesorů s kódovým označením Skylake se, jak už to tak bývá, chlubí vyšším výkonem a nižšími energetickými nároky. Zajímavá je ale také podpora pro 3D kameru Intel RealSense, díky níž by měla být spolupráce s počítači interaktivnější.

Procesory Intel Core šesté generace se na českém trhu objeví v nejširší škále zařízení, od snadno přenositelného „compute stick“ přes počítače typu typu 2v1 a zařízení All-in-One s vysokým rozlišením až po mobilní pracovní stanice. Široké spektrum výkonu i typů počítačů postavených na mikroarchitektuře Skylake, díky kterým si každý může vybrat řešení „na míru“, je určeno také pro český trh. Svá zařízení uvádějí na předvánoční trh globální výrobci – společnosti Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo a MSI – současně se značkami lokálních firem Alza (GameBox), AT Computers (např. Comfor), CZC (CZC), eD Systém (Lynx) a T.S.Bohemia (Barbone).

Intel Core 6

Vaše hlava ve 3D

Uživatelé nových počítačů s procesory Intel Core šesté generace, které jsou vyráběné nejmodernějším 14nm výrobním procesem, mohou počítat s jejich pohotovější reakcí i zabezpečením. Nová zařízení také umožní využívat nejmodernější technologie jako logování se do systému pomocí obličeje díky kameře Intel RealSense nebo osobního asistenta reagujícího na hlas.

Kamera dále majitelům nabídne 3D snímání i jiné funkce – budou tak moci sdílet realistická 3D selfies, skenovat předměty pro 3D tisk nebo snadno měnit pozadí během video chatu.

Netradiční využití 3D kamery na festivalu světel.

V kontextu interaktivního a vizuálního umění využila kameru Intel RealSense kreativní skupina 3dsense. Její instalace FACES kombinující interaktivitu a videomapping představuje jeden z taháků pražského SIGNAL festivalu. Díky schopnosti kamery Intel RealSense vytvářet detailní 3D model obličeje ozáří od 15. října po čtyři večery tváře návštěvníků Šítkovskou vodárenskou věž poblíž Mánesa. Součástí instalace se může stát jakýkoli účastník SIGNAL festivalu. Je k tomu potřeba jen to, aby se dostavil ke stanovišti na náplavce vedle Mánesa a svou tvář vystavil 3D kameře.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
myscho
myscho
a co s tym ma spolocne vasa stranka? vy sa zameriavate na smartphony a nie na pc hardware...
Ovce
Proc neni mobilecast ? Co to ma znamenat ? Ma to byt jednou tydne tak at to tu uz je jasne!
Mogate
Pro lidi co se zajímají o dění kolem mobilů , hraní her, a aut je tu stránka na FB
https://facebook.com/mogatecz.cz
Přesvědčte se. Díky
Hezký den,
Mogate

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze