Může update na iOS 5 způsobit nefunkčnost Wi-Fi?

3

Na oficiálním fóru podpory Apple se objevily stížnosti uživatelů na problémy s Wi-Fi, které se vztahují k nedávnému update na iOS 5. Někteří uživatelé mají problém s tím, že se vůbec nemohou připojit k Wi-Fi routeru, nebo že příjem Wi-Fi signálu je extrémně slabý.

Problém nepostihuje uživatele nějakého jednoho konkrétního modelu, objevil se na iPadu, iPhone 4S, iPhone 4 a iPhone 3GS. Vypadá to, že buď některé iPhony a iPady mají nějaký hardwarový problém v kompatibilitě s novým iOS 5, nebo iOS 5 si nerozumí s některými modely Wi-Fi routerů, případně je problém jen s nějakým způsobem zabezpečeného připojení (WEP, WPA2 atd.). Více se o konkrétních problémech dozvíte na oficiálním Apple fóru, diskuze čítá několik desítek stran.

Diskusní fórum Apple

Potvrzuje to i zkušenost jednoho z uživatelů, který se z verze iOS 5 zkusil vrátit k verzi iOS 4.3, a Wi-Fi mu zase bez problémů začalo fungovat. Poté opět zkusil upgradovat na iOS 5, a Wi-Fi opět nefungovalo.

Patch obsažený v iOS 5.0.1 tuto chybu neřeší, v době, kdy na něm Apple začal pracovat ještě chyba s Wi-Fi nebyla moc známá a zdokumentovaná. Snad ji opraví připravovaná verze iOS 5.0.2.

Pokud jste upgradovali svůj iPhone nebo iPad na iOS 5, narazili jste na podobný problém, že byste měli problémy s Wi-Fi připojením?

Zdroje: knowyourmobile.com

Diskuze ke článku
R0bin
Nemám žiadný problém na iphone 4s s wifi, skôr naopak, mám oveľa silnejší signál ako na predošlom mobile /lg optimus 2x/
app
Takže bude kompatibilní jen s routerem od applu :D
hmm
Mně nefunguje iphone 4 s nekteryma Zyxel ADSL modemama a proste se nenapoji...verze softwaru ani moc nehraje roli...proste nefunguje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze