Muž střílel po hráčích Pokemon GO, spletl si je se zloději

3

Chytání pokémonů v noci můžete být značně nebezpečné, jak ukazuje příběh z Orlanda, kde si dvojici hráčů muž spletl se zloději a začal po nich střílet.

Pokémon GO

37letý muž z Floridy v půl druhé ráno střílel po dvojici hráčů Pokémon GO. Myslel si, že to jsou zloději „na lovu“. Vzbudil ho hluk na ulici, a když vylezl před dům, slyšel, jak se jeden ptá druhého: „Našel jsi něco?“ Předpokládal, že se chtěl zeptat, zda byla loupež úspěšná. Dvojice seděla v autě a muž se jim postavil do cesty. Když se rozjeli, začal střílet po jejich autě.

Oba mladíci si údajně nevšimli prostřelené pneumatiky, poklice ani nárazníku, tak se rozhodli incident nehlásit na policii. Tu zavolala až matka jednoho z nich, když si ráno děr po výstřelech všimla. Chlapci následně vypověděli, že chytali pokémony (Marowaka a Taurose) a mysleli si, že se je někdo snaží jen zastrašit.

Policie případ nadále vyšetřuje.

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: orlandosentinel.com

Diskuze ke článku
tomas
v amerike ziju len kkti... ta tam zastreli hocijaky pipik. podla zakona mozu na zlodeja vystrelit len na svojom pozemku. kedze boli na ulici tak strielal protizakonne. a toho magora nenapadlo pozriet si spz a nahlasit? rovno ich isiel zastrelit? dufam ze tu to nikdy nepride...
ANO
Ja se musim smat:o)
Tondach
Ačkoliv si myslím, že české zákony ohledně oprávněnosti použití střelné zbraně jsou co do použitelnosti dost vágní, tudíž problematické a v některých případech dost přísné - například v případě loupeží - tak jsem rád, že je u nás regulace na takové úrovni, že zbraň získat není problém, ale nikoho nenapadne střílet jen tak po lidech na ulici, protože si "myslím", že to jsou zloději. Tedy ohrožení života nebo zdraví nulové, ohrožení kvality života v důsledku majetkové újmy téměř nulové.

(Tedy pokud nejste generální ředitel velkého podniku pálící po ujíždějící dvojici. Ale to jsou ne moc časté extrémy.)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze