Muselo to přijít: vydrží iPad mini pád na chodník? (videotest)

Testy odolnosti mobilních telefonů a tabletů jsou velmi oblíbené. Několika testy si prošel také nový iPad mini, který byl samozřejmě i v odolnosti srovnáván se svým největším rivalem Nexusem 7. Kdo tedy vydrží více?

Opět se střetly - tentokrát v testu odolnosti

Níže si můžete prohlédnout hned trojici testů. V první je porovnáván iPad mini, Nexus 7 a iPadu čtvrté generace. Nejprve přijdou na řadu pády na chodník ze dvou různých výšek, které ve výsledku dopadnou spíše remízou iPadu mini a Nexuse 7. Nejhůře dopadl iPad čtvrté generace. Následuje test vodotěsnosti s novými kusy. Po dobu deseti vteřin jsou tablety ponořeny pod vodu. Po vyndání všechny spolehlivě fungují. Je tak jen otázkou, zda se vniknutí vody neprojeví až za pár hodin či dnů.

Ve druhém videu je testován sám iPad mini. Nejprve ze dvou různých výšek, kdy dojde k oděrkám a prasklinám na displeji. Poté jej vložen do gumového pouzdra, kterého spolehlivě ochrání před běžnými pády.

Třetí test je nejničivější. Porovnáván je iPad mini a Nexus 7. Nejprve běžný pád, když by vám vyklouzl z ruky. Následuje pád na zadní stranu a nakonec pád přímo na displej. iPad mini těží z kovové konstrukce a první pád přežije jen s oděrkami. Po absolvování všech testů je však jediný funkční, ačkoliv je jeho displej plný prasklin. Nexus 7 se ale takřka rozpadl a po posledním testu se odebral do křemíkového nebe.

Zdroje: 9to5mac.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze