Motorola XOOM 2 a XOOM 2 Media Edition: nové americké tablety

Před nějakou dobou nám Motorola představila svůj první tablet s operačním systémem Android. Xoom lákal nejen líbivým designem, ale také výborným hardwarem, širokou škálou zajímavých aplikací a Androidem třetí generace. Za debutovým kusem nyní následují hned dva další – Xoom 2 a Xoom 2 Media Edition.

Je naprosto jasné, že se výrobce snaží hlouběji proniknout na trhu tabletů a chce udeřit rovnou dvojí silou. Dvojice tabletů totiž nabízí na oko podobné parametry, avšak liší se v několika důležitých faktorech a Motorola tak rozšiřuje své působení vůči širšímu okruhu zákazníků.

TIP! Přečtěte si více o původní Motorole Xoom v našich dojmech.

„Tablety se rychle stávají nezaměnitelnými pomocníky při práci, připojení i zábavě doma a na cestách,“ řekla Victoria McManus, marketingová ředitelka Motorola Mobility. „Jsme potěšeni, že můžeme představit další dva následovníky úspěšné řady Xoom, jež přinesou ještě větší výkon a lepší zážitek na trh tabletů.“

Motorola Xoom 2 Standard Edition: větší, hezčí, rychlejší

Klasická edice je z dvojice ta větší a údernější. jedná se pravého následníka prvního Xoomu. I přes své rozměry je ale tenká pouhých 8,8 mm a nabízí dostatečně velký širokoúhlý IPS displej s úhlopříčkou 10,1 palců a rozlišením 1280 x 800 pixelů. Pozitivem je, že displej chrání odolné sklíčko Corning Gorilla Glass. Stejně jako kolega disponuje operačním systémem Android 3.2 Honeycomb s vlastní uživatelskou nástavbou Motoroly. Displej je údajně mnohem kvalitnější, než u předchůdce, ale prozatím neznáme žádné konkrétní parametry a není tak možno vynášet nějaké soudy. Také design doznal některých změn. Především se jedná o zaoblené rohy pro pohodlnější držení. Nejzajímavější novinkou je však speciální voděodolný povrch, který váš tablet ochrání od deště, pocákání, před nešťastně rozlitým drinkem a obecně vodní sprškou.

V útrobách tluče dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz, který je podpořen 1 GB pamětí a interním úložištěm o velikosti 16 GB. Jako každý správný pracant nabízí všechny druhy připojení včetně Wi-Fi a dostatečně silnou baterii, aby jej udržela na živu po dobu 10 hodin aktivního užívání. Na těle tabletu nalezneme HDMI i microUSB konektor.

Na zadní straně najdete fotoaparát s rozlišením 5 MPx, autofocusem a digitálním zoomem, schopný natáčet HD video. Disponuje také přisvětlovací diodou, což je však oproti dvojici diod u předchůdce zhoršení. Vepředu pak nalezneme kamerku pro videohovory s 1.3 MPx, což je také méně, než 2 Mpx u původního Xoomu. Samotná výbava je napěchována business funkcemi včetně Citrix Reciever, Citrix GoToMeeting či MotoCast a množstvím aplikací Google. Celkově se tak jedná opravdu pouze o mírný update oproti předchozímu modelu Xoom, jehož současní vlastníci nebudou mít žádný důvod na novinku přecházet.

Technické parametry Motorola Xoom 2

Kompletní specifikace
Konstrukce253,9 × 173,6 × 8,8 mm, 599 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 10,1" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 536), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetCPU: 1×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ?, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 3.2
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2011, ?

Motorola Xoom 2 Media Edition: pro filmy na cestu

Druhá novinka je o poznání zajímavější, protože je menší a uspokojí tak ty, kteří preferují mobilnejší tablety, než velká "desetipalcová pádla". Množství parametrů má Media Edition shodných s větším bratříčkem, i když je o něco menší. Displej disponuje úhlopříčkou 8,2 palců a tablet je údajně lépe optimalizován pro digitální zábavu. Oproti standardní edici disponuje paradoxně až 20% nárustem grafického výkonu (důvod zatím neznáme - podle prvních informací jsou procesor i další parametry shodné), virtuálním surround zvukem a subwooferem a pochlubí se i údajně též rychlejším multitaskingem.

Není problém jej dokonce ovládat domácími ovladači díky speciální vestavěné aplikaci pro domácí kino. V balíčku najdete také aplikaci Work and Play a především HD Multimedia Station pro připojení k vaší HD televizi. Na jedno nabití vám mediální edice vydrží 6 hodin nepřetržitého provozu (sledování videa například) či celé 3 dny poslechu hudby.

Technické parametry Motorola Xoom 2 Media Edition

Kompletní specifikace
Konstrukce139 × 216 × 8,9 mm, 386 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 8,2" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 536), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetCPU: 1×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 3.2
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2011, ?

Motorola hodlá nabízet také dodatečné příslušenství pro oba tablety včetně doků, ukazovátek, externích repráčků, klávesnic a myší.

Jak Motorola Xoom 2, tak Xoom 2 Media Edition mají být k mání někdy uprostřed listopadu, tedy alespoň v Británii a Irsku. O cenách a celkové dostupnosti se snad dozvíme co nevidět. Motorola by rovněž měla brzy ozřejmit některé zbývající neznámé parametry, jako je rozlišení a typ displeje a podobně.

Zdroje: slashgear.com, fonearena.com, motorola.com, motorola.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze