Takto dobře může fotit střední třída. Test fotoaparátu Motoroly Moto G7 Plus

17
Takto dobře může fotit střední třída. Test fotoaparátu Motoroly Moto G7 Plus
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • V Brazílii jsme vyzkoušeli, jak fotí nová Motorola Moto G7 Plus
  • Telefon potěší fotoaparátem se světelností f/1.7 a optickou stabilizací nebo integrací Google Lens
  • Kladně hodnotíme velmi dobrý postprocessing a celkovou kvalitu fotografií

Motorola tento týden představila v Brazílii svou čtveřici novinek z nové řady Moto G7 a my jsme jako jediná česká redakce byli přímo v místě dění u toho. Nejvyšší model, tedy Moto G7 Plus, jsme dostali v předstihu na test a přímo v brazilském Sao Paulu jsme mohli vyzkoušet kvality fotoaparátu, jehož kvalita příjemně překvapila.

Motorola Moto G7 Plus

Rozměry157 × 75,3 × 8,3 mm, 176 g
DisplejTFT IPS, 6,2" (2 270 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 636, 8×1,8 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSD
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:18 hodin

Fotoaparát je obecně tahákem nových Moto G7, zejména pak verze G7 Plus. Duální fotoaparát nabídne 16Mpx rozlišení, velmi dobrou světelnost f/1.7 a dokonce i optickou stabilizaci, což v této třídě není vůbec obvyklé. Natáčí také 4K videa a přímo do prostředí Motorola integrovala i Google Lens.

Druhý fotoaparát slouží pouze na získání hloubky ostrosti a má 5Mpx rozlišení, a to u obou modelů. Portrétové fotky s rozmazaným pozadím tedy novinka umí, i když v praxi jsme zjistili, že ne vždy se povedou, zejména za zhoršených podmínek. Ve fotoaparátu je také plno chytrých funkcí, včetně slow-motion videa, time-lapse nebo super zoomu a dalších speciálních režimů.

Kvalitou Moto G7 Plus příjemně překvapila, a to zejména přes den. Výrobce velmi dobře nastavil postprocessing a snímky jsou detailní, s věrnými barvami a dobrou ostrostí. Všimnout si toho lze zejména na složitých površích, jako je tráva, kde Motorola nemá tendenci slévat detaily a barvy a dokáže ukázat jednotlivá stébla. Za zhoršených světelných podmínek už kvalita klesá, ale stále fotí slušně a zachovává nízkou hladinu šumu a dobrou úroveň detailů. Rozhodně lze říci, že v dané cenové kategorii jde celkově o jeden z nejlépe fotografujících telefonů. Ostatně kvalitu můžete posoudit sami ve fotogaleriích níže.

Takto fotí Motorola Moto G7 Plus ve dne
Makro a detaily
Interiér
Noční fotografie

S Moto G7, Moto G7 Play a Moto G7 Power jsme v Brazílii neměli možnost fotit delší dobu a testy jejich fotoaparátů vám přineseme, jakmile budeme mít novinky na test v redakci.

Diskuze ke článku
Tomáš
Dotaz pro redakci - fotí lépe než S8?
Blue Sun
Blue Sun
Trošku více doostřené, než by mi bylo milé, ale jinak za dne pěkné detaily, čisté zpracování. Jen barvy jsou poněkud divočejší.
αΩ
Bohužel je to oproti (pravda cenově jinde ;) APS-C či i 1" kompaktům stále jen šidítko, i když s každým rokem díky pokroku jak v hw tj. čipech, optice, stabilizaci, SoC, tak sw/AI processingu lepší a lepší. Ale i s tím nejlepším fyziku prostê neohneš, tím méně stopro... Kdo chce skutečnou foto/video kvalitu, bude holt dál muset spoléhat na samostatnou kameru, za sebe dodám, že velmi rád :)
αΩ
...ale jinak samo TLESKÁM Motorole (Lenovu ;) za nejen pro ně velmi solidní meziroční pokrok v mid-classu. Akorát se odvažuji tvrdit, že na Redmi 7 Note to i s tou (palec nahoru :) IOS stačit nemusí...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze