Motorola ukázala funkční prototyp bezdrátového nabíjení na vzdálenost 100 cm

Motorola ukázala funkční prototyp bezdrátového nabíjení na vzdálenost 100 cm
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Technologie má vycházet z konvenčního standardu Qi
  • Z jedné nabíječky může být nabíjeno několik smartphonů najednou

Po dnešní zprávě o inovativním způsobu bezdrátového nabíjení technologií Xiaomi Mi Air Charge přichází se svou špetkou do mlýna také Motorola. Slavný výrobce (v současnosti spadající pod čínské Lenovo) se pochlubil neméně zajímavou formu bezdrátového nabíjení, kterou demonstroval na (pravděpodobně upravených) smartphonech Motorola Edge.


Ve videu můžete spatřit dvojici telefonů, které jsou umístěny ve vzdálenosti 80 a 100 centimetrů od speciální nabíječky. Jakmile jsou telefony v přímé viditelnosti nabíjecí podložky (jeden ve vzdálenosti 80 cm, druhý ve vzdálenosti 100 cm), okamžitě se spustí nabíjení. Ve chvíli, kdy se před nabíječku dostane překážka (v tomto případě lidská ruka), nabíjecí proces ustane.

Tuto technologii nabíjení Motorola pojmenovala jako „Motorola One Hyper“ a k našemu překvapení má vycházet z konvenčního standardu Qi. Podle výrobce může být takto nabíjeno několik smartphonů najednou, přesná čísla nebo nabíjecí výkon však zveřejněna nebyla. Na rozdíl od zmíněného Xiaomi Mi Air Charge se však tento způsob jeví jako méně futuristický, možná se s ním tak v blízké budoucnosti setkáme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze