Motorola nabídla nástroj na migraci z iPhonu na Moto X

1

Motorola přidala do nastavení své Moto X nástroj, který usnadní uživatelům iPhonů migraci na Android. Nově posílený nástroj na přenos dat sice stále ještě nedokáže přenést všechno z iPhonu, ale dokáže zkopírovat kontakty a položky kalendáře z iCloud do účtu od Googlu.

Přenos dat neprobíhá přímo v telefonu, ale už při jeho objednávce na stránce MotoMaker, kde si zákazník může detailně nastavit, jak má jeho nový Moto X vypadat. Nově tam tedy přibyla položka, kam majitelé iPhonů zadají své přihlašovací údaje k iCloud a data se automaticky přenesou do účtu od Googlu, takže je mají k dispozici hned po vybalení telefonu.

TIP: Motorola Moto X: první model ve spolupráci s Googlem

Migrační nástroj však má i svá omezení. Ne všechny položky v iCloud mají odpovídající štítky u Googlu, takže uživatele čeká po migraci jejich ruční roztřídění. Také je možné migrovat pouze jeden účet na iCloud na jeden účet od Googlu. Při pokusu přenést další účet z iCloud na stejný účet od Googlu dojde k přemazání přenesených dat z prvního účtu.

Podle Motoroly dokáže systém přenést za pět minut přibližně 500 záznamů v kalendáři a 500 kontaktů, takže u velkých objemů dat to může trvat dlouho. Přesto všechno si však Motorola slibuje, že se jí podaří díky nové službě přetáhnout více uživatelů iOS na Android.

Zdroje: slashgear.com, phonearena.com