Motorola zvažuje prodej modelu Moto X v Evropě

19

Pokud patříte mezi fanoušky pravých amerických smartphonů, zřejmě vás zamrzela zpráva, že velmi zajímavý model od Motoroly, Moto X, se nebude prodávat mimo USA. S posledními zprávami však ožívá naděje, že se tohoto, pro mnohé ideálního smartphonu, dočkáme i u nás. Tuto možnost potvrdili hned dva zástupci Motoroly.

Motorola nedávno představila svůj další, a konečně globálně dostupný telefon, Moto G. Ten ale bude útočit především nízkou cenou, náročnější zákazník tak přijde zkrátka. Kdyby se na našem trhu, nebo alespoň v Evropě, prodávala Moto X, situace by byla mnohem veselejší. Naděje však ještě existuje. Exkluzivního rozhovoru s Marcusem Frostem se totiž dostalo serveru Techradar a dozvěděli jsme se hned několik zajímavých informací.

Motorola Moto X

TIP: O Motorole Moto G jsme mluvili v třetím dílu mobilecastu

Vzhledem k příznivě vyhlížejícím prodejům Moto X se totiž v Motorole zvažuje spuštění prodeje tohoto zařízení i v jiných končinách světa. V úvahu přichází jak již zmiňovaná Evropa, tak Asie či Afrika. To nakonec potvrdil i více prezident pro tuto oblast, Magnus Ahlqvist. Motorola prý Evropu bere vážně a chce se v ní poprat o své místo. Jak to celé dopadne, můžeme zatím jen odhadovat. A co vy, chtěli byste ochutnat zakázané ovoce v podobě Moto X, nebo jste spokojeni s dnešní nabídkou smartphonů? Podělte se s námi o vaše názory v diskuzi pod článkem.

Technické parametry Motorola Moto X

Kompletní specifikace
Konstrukce129,3 × 65,3 × 10,4 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát10 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 980 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro MSM8960T, CPU: 2×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2014, 13 700 Kč

Zdroje: techradar.com

Diskuze ke článku
jan novak
Škoda té ceny , jinak pěkný kousek.
Milhi
Cena asi dost přestřelená. Když bude tak za 13tis určitě ne.
kubik939
Sen se stává skutečností, konečně, už jsem měl nachystané dolárky na objednávku z USA. Cena určitě dosáhne 12-13 Kč, mnoho lidí bude brblat, že je to jenom dvoujádro ale jde o vlajkovou loď Motoroly a stále bude levnější než konkurence od Apple nebo Samsungu. Nebude to masovka, za což jsem rád, má úžasné funkce a čistý Android s updaty v podstatě zároveň s nexusy. Tak mě napadá, budou mít pak ještě nexusy nějaký smysl? Asi ano protože ten příští dozajista dostane k výrobě Motorola.
Maroš
Pokiaľ to zase bude iba 16GB tak je to ďalší telefón, ktorý ide do koša

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze