Motorola Edge 30 Pro s 60Mpx selfie kamerou a brutálním výkonem v redakci

První dojmy
2
Motorola Edge 30 Pro s 60Mpx selfie kamerou a brutálním výkonem v redakci
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka láká na 6,7" pOLED zobrazovací panel se 144 Hz
  • Telefon disponuje 68W nabíjením i reverzním bezdrátovým nabíjením
  • Nechybí ani podpora natáčení 8K videa či nejnovější Android 12

Motorola rozšířila pestrou nabídkou chytrých telefonů o špičkově vybavenou novinku s označením Edge 30 Pro. Stylový telefon kromě velkého displeje nabídne selfie kamerku o nevídaně vysokém rozlišení 60 megapixelů, ale také výkonný procesor či rychlé 68W nabíjení. Jaké jsou naše první dojmy?

Bohaté balení, povedený design

Motorola Edge 30 Pro na nás zapůsobila hned po otevření prodejního balení, v němž je kromě telefonu také silikonové průhledné pouzdro, jak je u Motoroly dobrým zvykem, a dokonce i napájecí adaptér s maximálním výkonem 68,2 W společně s moderním USB-C/USB-C napájecím a datovým kabelem.

Po stránce designu Motorola Edge 30 Pro sází na velmi pěkně zpracovaná matná záda s jemným odleskem, která vcelku zdatně odolávají otiskům stejně jako (lesklý) rámeček z plastu. Příjemný pocit máme také z kvality zpracování – nikde nic nevrže, mobil se neprohýbá ani při vyvinutí tlaku na záda a použité materiály působí hodnotně. Mírně kontroverzně působí snad jen rozmístění ovládacích tlačítek na pravém boku, která jsou opravdu hodně vysoko a dosáhnout na horní část kolébky ovládání hlasitosti rozhodně nebude pro uživatele s menší dlaní úplně komfortní.

144Hz OLED s 60Mpx selfie

Takřka celou čelní stranu vyplnil kvalitní OLED panel, který má krásné barvy, až 144Hz obnovovací frekvenci (kterou vídáme v kombinaci s OLED technologií mnohdy jen u herních speciálů) i relativně tenké, symetrické rámečky po všech stranách. Všimnout si můžeme rovněž „průstřelu“, v němž se ukrývá 60Mpx selfie kamerka. S ohledem na velmi vysoké rozlišení nepřekvapí schopnost skládat čtyři pixely do jednoho a vykouzlit 15Mpx snímky s většími jednotlivými pixely. Alternativně je možné fotit i v nativním 60Mpx rozlišení či sníženém rozlišení 8 megapixelů. Brzy vám přineseme článek zaměřený na kvalitu pořízených selfie snímků i videa.

Motorola Edge 30 Pro

Špičkový výkon i Android 12

Motorola Edge 30 Pro k zákazníkům dorazí s Androidem 12 (v době psaní tohoto článku s lednovými bezpečnostními záplatami), který doprovází chytré Moto funkce, jako je rychlé gesto pro aktivaci přisvícení či zapnutí aplikace fotoaparátu. Novinka navíc rozhodně nezklame ani v oblasti výkonu, nasazen byl totiž zbrusu nový Snapdragon 8 Gen1 (s GPU Adreno 730), jemuž dělá společnost 12 GB RAM LPDDR5 a 256GB úložiště UFS 3.1. I velmi nároční uživatelé, kteří například chtějí natáčet 8K video, což je s novinkou možné (ve 24 FPS), či hrát hry na nejvyšší detaily, si tak rozhodně přijdou na své.

Ptejte se, co vás zajímá

V následujících dnech se můžete těšit na spoustu zajímavého obsahu zaměřeného na schopnosti Motoroly Edge 30 Pro. Kromě výkonu či fotovýbavy se podíváme například i na rychlost nabíjení 4 800mAh baterie. Do komentářů nám můžete psát návrhy, na co dalšího bychom se měli během testování Motoroly Edge 30 Pro zaměřit.

Motorola Edge 30 Pro

Rozměry163 × 75,9 × 8,8 mm, 196 g
DisplejOLED, 6,7" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 800 mAh
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Škoda že tu není verze s UDC.
Pc Wifi
Pc Wifi
ani slovo o zadnim foceni...

50 MP, f/1.8, (wide), 1/1.55", 1.0µm, multi-directional PDAF, OIS
50 MP, f/2.2, 114˚ (ultrawide), 1/2.76", 0.64µm
zaplat panbu aspon jeden s OIS.
60Mpix selfie je jen podelany marketing a hrani si na to, ze je proste nase cislo vetsi nez tech druhych...
Jenze za dvacku si clovek rika proc zrovna Motorku... kdo nepotrebuje mamuti vykon, ten dovede zahrabat i v jinych vodach levneji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze