200 megapixelů na scénu. V červenci je nabídne chystaná Motorola Frontier

2× aktualizováno
4
200 megapixelů na scénu. V červenci je nabídne chystaná Motorola Frontier
Fotografie: Motorola
  • Nasazen má být 1/1,5" senzor s optickou stabilizací obrazu
  • Sekundární ultraširokoúhlý fotoaparát by měl mít 50 megapixelů
  • Dojít by mělo i na 12megapixelový teleobjektiv

Aktualizováno 23. 5. 2022

Motorola s 200megapixelovým hlavním fotoaparátem se opět o něco přiblížila. Skrze weibo.com unikl oficiální plakát, na kterém výrobce láká na právě na zařízení s 200megapixelovým snímačem. Dle dřívějších informací by se mělo jednat o Motorolu Frontier, avšak jméno se ještě samozřejmě může změnit. Představení se dočkáme v průběhu července.

Motorola Frontier

Aktualizováno 29. 3. 2022

Skrze weibo.com unikla fotografie zadní strany chystané Motoroly Frontier, která potvrzuje nasazení fotoaparátu Samsung ISOCELL HP1 s působivými 200 megapixely.

Motorola Frontier

Původní informace z 21. 2. 2022

Motorola se v letošním roce chystá představit zajímavou vlajkovou loď se zaměřením na fotografické schopnosti. Naznačují to informace od Evana Blasse. Chystaná novinka je prozatím označována jako Frontier a zaujme vás na první pohled. Spatřit můžeme telefon s velkým 6,7" a zakřiveným OLED displejem se 144Hz obnovovací frekvencí. Na zadní straně je opravdu výrazně vystupující model fotoaparátů. Hlavní snímač má velikost 1/1,5" a disponuje obrovským rozlišením 194 megapixelů. Není překvapením, že senzor bude vybaven i optickou stabilizaci obrazu.

Motorola Frontier
Motorola Frontier

Špatně nevypadají ani další dva fotoaparáty. Dočkat bychom se měli 50megapixelového ultraširokoúhlého objektivu a 12megapixelového teleobjektivu. Ve výbavě se má dále objevit moderní procesor Snapdragon 8 Gen1 a baterie s kapacitou 4 500 mAh. Oslnit by Frontier mohl i 125W drátovým nabíjením a lze očekávat, že se celá baterie nabije odhadem do 20 minut. Dojde i na bezdrátové nabíjení s výkonem 50 W. Představení Motoroly Frontier je plánováno až na července, což je stále dost času na to, aby došlo k odhalení dalších prvků výbavy.

Diskuze ke článku
Jan Kasik
Jan Kasik
Jsem zvědav jesti to bude umět lepší fotky než muj Samsung S20FE s 12 megapixelem
Kafvv Rfbsgd
Kafvv Rfbsgd
Len ta 4500 bateria bude malo na ten zravy procesor 😑
Michal Kostka
Michal Kostka
Michale, ISOCELL HP1 má fyzické rozměry 1/1,2" rozměry 1/1,5" má GN5.
marián petrik
marián petrik
hovorí sa, že na ostrosť konofilmového formátu filmu, ktorý sa tradične vyvoláva stačí 16 mpx. takže tých 200 je totálna volovina. podľa mňa treba ísť cestou zväčšovania jednotlivých pixelov a nie ich nezmyselným navyšovaním. to vyžaduje len väčší výpočetný výkon a nárast spotreby energie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze