Microsoft vydal Pix, aplikaci pro focení na iPhonu

4

Microsoft vydává další aplikaci, která není dostupná pro jeho systém. Tentokrát se snaží vylepšit fotografie na iOS s použitím automatických „inteligentních“ úprav. Myslí i na pohyblivé snímky nebo zrychlená videa.

iPhone od Applu má nepochybně kvalitní fotoaparát, ale Microsoft si myslí, že s ním lze dosáhnout ještě lepších výsledků. Zajistit to má nová aplikace, která automaticky vylepší vaše snímky. Základem je rozpoznání obličejů, kterým se má nastavení přizpůsobit. Samozřejmostí je také vyfocení dávky fotografií, abyste si mohli vybrat přesně ten moment, který jste zachytit chtěli. Vícero snímků se také používá pro vylepšení obrazové kvality toho výsledného.

Podobně jak originální Live Photos od Applu i Microsoft myslí na pohyblivé snímky. V pohybu však mají být jen skutečně pohyblivé části obrazu, třeba tekoucí voda. Zbytek zůstane statický, čímž se zmenší velikost souboru a snímky mají údajně vypadat stabilněji. Od těchto krátkých klipů je to už jen kousek k videu, kterému se ani Microsoft Pix nevyhýbá a nabídne stabilizaci obrazu i zrychlení.

Většinu vylepšení provádí aplikace automaticky a vy si jen vyberete, zda chcete změny přijmout. Microsoft Pix je dostupný pro telefony iPhone 5s, tablety iPad Air, iPad Mini nebo iPad Pro a vyšší. Nemáme žádné zprávy o dostupnosti na Androidu nebo dokonce systémech Windows. Nejednalo by se o první aplikaci od Microsoftu, která je dostupná exkluzivně pro iOS.

Stáhnout Microsoft Pix

App Store (zdarma)

Zdroje: microsoft.com, theverge.com

Diskuze ke článku
ANO
A jste si jisti, ze tohle neumi primo fotak integrovany v systemu na WM?
Luky
Ty fotky, kde se pohybovala jen část, uměla už Lumia někdy v roce 2013.
Kde se mimochodem zapíná blesk? Appku jsem stáhl, ale během půlhodiny vymazal - nic zajímavé mi tam nepřišlo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze