Microsoft prý chystá domácího asistenta s Cortanou

9
Microsoft prý chystá domácího asistenta s Cortanou
Fotografie: Microsoft
  • Náznaky se objevily v nové aktualizaci Creators Update
  • Mohlo by se jednat o přímou konkureci pro Google Home či Amazon Echo

V minulém týdnu Microsoft uvolnil nejnovější aktualizaci pro operační systém Windows 10 nazvanou Creators Update. Kromě několika novinek již uživatelé narazili také na speciální nabídku v nastavení hlasové asistentky Cortana. Ta má zajišťovat párování s reproduktorem, což dokazuje i screenshot z nastavení. Tato možnost dává tušit, že by se Microsoft mohl vytasit s vlastním referenčním řešením asistenta pro domácnost.

Cortana reproduktor
Nastavení zřejmě chystaného Cortana reproduktoru

Sluší se připomenout, že v tuto chvíli nemá Microsoft adekvátní odpověď na konkurenci v podobě Amazon Echo a jeho asistentky Alexa, případně řešení Google Home. Budoucí řešení americké společnosti by mohlo nést označení Cortana Speaker a spekuluje se, že by k představení mohlo dojít velmi brzy.

Podotkněme, že Microsoft jistě velmi potřebuje zpopularizovat svou hlasovou asistentku. Ta je nejvíce aktivní na stolních Windows 10. Jistě by se dobře vyjímala i na mobilní platformě, avšak Windows 10 Mobile zůstávají na samotném okraji zájmu. Představení domácího řešení s Cortanou by tak bylo logickým krokem, byť v případě českého trhu se uvedení tohoto hardwaru zřejmě ihned nedočkáme.

Zdroje: windowscentral.com, antyweb.pl

Diskuze ke článku
WMowner
MS si může se svojí politikou ignorující všechny neanglické země a nemožnosti v těchto zemích třeba jen využívat cortanu alespoň v angličtině "trhnout nohou" !! A pokud jde o mobily, tam už se MS nikdy neuchytí, protože i kdyby změnil svoji politiku a skutečně pracoval na mobilním systému a ne nějaké kopii desktopu, tak už jim nikdo nic neuvěří !
Rodneu
Chystat se může, stejně to zas nedotáhnou do konce jako téměř vše na co sáhnou. Tak dlouho jsem jim věřil ale jejich "promyšlené" kroky nemůže snad žádný běžný uživatel vydržet nebo chápat.
Hexagon
Zas neskoro,ale tak to je typicke pre MS.
Cus
Hlasujte pro Cortanu v Evropskych zemich. Ja jen, ze je tu tato moznost. :)
https://aka.ms/rqon2p

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze