Microsoft Surface Pro 7 Plus klame tělem. Nabídne LTE i lepší procesor

2
Microsoft Surface Pro 7 Plus klame tělem. Nabídne LTE i lepší procesor
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka má delší výdrž, novější procesor i vyměnitelné SSD
  • Konektorová výbava či design však zůstávají identické s verzí Pro 7
  • Zařízení cílí na firemní klientelu a vzdělávací instituce

V rámci řady Surface dnes Microsoft představil vylepšený model Surface Pro 7 Plus, který je dostupný výlučně pro podniky a školy. Na první pohled se zařízení nijak neliší od námi recenzovanéhozařízení Surface Pro 7, uvnitř se však nachází jedenáctá generace procesorů Intel, větší baterie, LTE modem i vyměnitelné SSD.

Díky verzi s přídomkem „Plus“ se LTE v Surface Pro řadě objevilo po dlouhých 6 letech od roku 2015, možnost 5G připojení však kvůli využití staršího modelu Snapdragon X20 LTE bohužel schází. Jako vždy bude i tentokrát Microsoft nabízet hned několik konfigurací. Ta nejzákladnější dorazí s procesorem Intel Core i3 (1115G4), nejvíce výkonu naopak nabídne Intel Core i7 (1165G7). Mezi těmito verzemi je varianta s Intel Core i5 (1135G7), která jako jediná nabídne zmíněné LTE. Stejně tak RAM je možné nakonfigurovat od 8 až do 32 GB a podobně je tomu u SSD, jež může mít kapacitu až 1 TB.

Díky větší baterii Microsoft slibuje až 15hodinovou výdrž na jedno nabití namísto 10,5 hodin, jako tomu bylo u původního zařízení Surface Pro 7. Svou zásluhu na tom mají úspornější čipsety, ale hlavně vyšší kapacita baterie, která nyní činí 50,4 Wh namísto původních 45,6 Wh.

Kromě již zmíněného procesoru, úložiště a baterie však zůstává vše ostatní identické. Uživatelé se mohou těšit na 12,3" displej PixelSense o rozlišení 2 736 × 1 824 pixelů, jediný USB-C konektor, 3,5mm jack, USB-A a proprietární Surface Connect port. Varianta bez LTE bude vybavena rovněž slotem na microSDXC karty. Zákazníci, kteří prahnou po LTE připojení, najdou na stejném místě slot pro nanoSIM kartu. Novinka půjde do prodeje 15. ledna v USA, Kanadě, Austrálii, Novém Zélandu, Velké Británii a na vybraných evropských zemích. Jak již bylo zmíněno, Microsoft s novinkou cílí na firemní klientelu a vzdělávací instituce.

Technické parametry Microsoft Surface Pro 7 Intel Core i7

Kompletní specifikace
Konstrukce292 × 201 × 8,5 mm, 775 g, konstrukce: ?, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12,3" (2 736 × 1 824 px)
ChipsetIntel Core i7, CPU: 4×3,7 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 16 GB, disk: 1 000 GB (SSD), paměťové karty: microSD
Konektory1× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: Mini DisplayPort, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: 8 hodin
Dostupnostříjen 2019, 27 990 Kč
Diskuze ke článku
Adam Birka
Adam Birka
Náhodou info o možnosti thunderbolt 3 (ptám se kvůli eGPU) neunikly?
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Furt mi nejak nejde do hlavy, proc by si nekdo porizoval treba tu i7. Vykon/TDP maji vsechny stejne. Ta i3 ma na stejny vykon mene jader, cili bude patrne paradoxne efektivnejsi, navic ma mene vykonnou grafiku, ktera se o TDP deli, tak mozna i3 bude ve finale nejsviznejsi. Ale mezi i5 a i7, kde oba maji 4 jadra a Iris grafiku, tak neni absolutne zadny rozdil. Dneska ten marketing je hruza. Kdyz si vzpomenu na zaslou slavy Ryzenu, kdy ve vsech benchmarcich drtive dominovaly, ale Intely byly/jsou stale 2x drazsi. Ted to mam v praci na vlastni kuzi, 16ti jadrovy threadripper za 25k na desce za 15k. Dvojnasobne TDP nez moje o 3 roky starsi i7-6700k! Rikam si, asi jo, asi nejaky lepsi vyrobni proces za ty roky. No, abych to secetl, konkretne v benchmarku 7zip trha prdel Intelu jako krava, asi skoro 3.5x rychlejsi (vlastne to neni trhani prdele, ale hodne bidny vysledek na 4x vice jader a 3 roky novejsi CPU). Ale v REALU, kdyz jsem kompripomoval REALNE data, tak byl rychlejsi o asi 85% na vsech jadrech. 4x vic jader, 3x vyssi cena, o 3 roky mladsi a jen o 85% rychlejsi a to se VYPLATI! VYPLATIIIII!:o) A zminil jsem, ze jde o ROG desku a to AMD je pretaktovane?:o) Ale co me uplne fascinovalo, ze je ten pocitac takovy proste zdechly ... jakoze vsichni vime, ze v jednojadrovem vykonu, ktery je alfou omegou, jsou AMD tezce za Intelem, ale jakoze to bude az tak line, jsem necekal. Proste cerstve nainstalovany nejnovejsi system (shodou okolnosti doma mam taky +- cerstvy system) a proste na tom Threadripperu nez se neco rozjede, to je vecnost a to jsou tam 6GB/s PCI-e SSD v HW raidu:o) Ale jakoze nerikam, ze se neco spusti, coz by mohla byt chyba Windows, ale proste pouzivate program a ono to proste tak nejak ...... je to proste line.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze