Microsoft snížil licenční poplatky za Windows 8 o 70%

30

Microsoft údajně snižuje ceny systému Windows 8.1 pro své OEM partnery, jelikož zařízení se systémem Windows 8 jsou stále příliš drahá. Dříve byly licence prodávány za 50 amerických dolarů, ale nyní se má cena snížit na pouhých 15 amerických dolarů.

Microsoft nedávno oznámil, že prodal 200 milionů kopií Windows 8 za 15 měsíců a dle dosavadních výsledků se za den prodá průměrně 420 tisíc licencí. Pro srovnání, za 12 měsíců se prodalo zhruba 240 miliónů licencí Windows 7, což je v přepočtu 658 licencí za den. Jak je vidno, tak prodeje Windows 8 nejsou tak dobré jako u Windows 7.

Windows 8 a Windows 8.1

Snížením ceny by se Microsoft mohl snažit dosáhnout několika cílů. Především to pomůže OEM výrobcům snížit ceny jejich produktů a také na zařízeních více vydělají. Dále by měla snížená cena pomoci dosáhnout většího podílu na trhu, jelikož ten nyní není zrovna největší. A konečně se bude moci Microsoft přímo postavit Chrome OS, jelikož zařízení s tímto systém jsou levnější než s Windows.

Nejsou bohužel známé žádné informace o Windows RT, ale je velmi pravděpodobné, že i ten se dočká snížení ceny. Bylo by to logické, jelikož čipy ARM jsou mnohem levnější než čipy od Intelu a tak by mohl Microsoft konkurovat i těm nejlevnějším tabletům se systémem Android, ale nejdříve musí Redmond zapracovat na osvětě uživatelů, protože znalosti uživatelů v rozdílech Windows 8 a Windows RT jsou velmi špatné.

Zdroje: neowin.net, phonearena.com

Diskuze ke článku
Pf
Windows 8 neni vubec spatny OS, "psi hlavu" mu nasadili vseljaky stavci a rvaci na forech a pisalcu blogu (radoby novinari). Dnes hodne lidi vi, ze Windows 8 je spatny bez toho aniz by jej vyzkouseli.

I muj 15 lety bratranec, se me ptal s cim se si koupil tablet, a kdyz sem mu rekl ze s Windowsem 8 tak se zacal sklebit, a fuuuuj, no kdyz se mu jej na 1/2 pujcil tak mi ho pak nechtel vratit, a vydiral strejdu at mu taky koupi Surface, a myslim, ze mu ho koupi, bo ten si vyrve vzdy vsecko
Jan Pospíšil
Hlavne by bylo super, kdyby se tim snizila mira predinstalovaneho crapwaru u novych notebooku.
RUMcajz
Android me zacina vazne iritovat jak vsude cpe reklamy (gmail, Gmaps, atd...)
Nevíte o nějakém dobrém zařízení WP (vyvažen cena/vykon) ? Já vim, to UI je fakt priserne, a par veci (funkci) co nema me take stve...
jarda
Jo, w8 super. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze