Microsoft rozeslal pozvánky na představení nových tabletů Surface

6

Microsoft rozeslal pozvánky na oficiální představení nových tabletů Surface, přehlídka se bude konat slavnostně 23. září v New Yorku. Uvidíme, jak se Microsoft zvládl popasovat s druhou verzí Surface s Windows RT. První verze je dodnes terčem posměšků a urážek, navíc se díky ní dostal Microsoft do velkých finančních problémů.

Microsoft se zkrátka nebojí a štěstí vyzkouší s druhou verzí tabletu Surface s Windows RT. Druhá řada tohoto tabletu bude postavena na Tegře 4, v tomto procesoru asi Microsoft shledává větší naději na úspěch.

Druhá verze Surface Pro také projde menší úpravou vnitřností. Surface Pro bude dostupný ve variantách se 4 a 8 GB paměti RAM. Použit bude procesor Haswell Core i5 a Microsoft zapracoval také na zlepšení výdrže, čili i na celkové optimalizaci systému Windows 8 v tomto typu zařízení. Z původních 5 hodin by se tak výdrž mohla vyšplhat na hodin 7, což je bezesporu pozitivní změna.

Originální pozvánka na představení nové generace tabletů od Microsoftu - Surface RT a Surface Pro. Dočkáme se také překvapení v podobě Surface Mini?

Další výhody poznáme až při oficiálním představení, Microsoft si jich jistě připravil dostatek. Vzhled by se však příliš měnit nemusel. Očekává se však, že Microsoft vylepší funkci zadní opěrky, kdy nově bude možné nastavit dva různé úhly pro lepší sledování displeje.

Spekuluje se také o zcela novém zařízení, Surface Mini, které by mělo být založeno také na architektuře Windows RT a které by mělo konkurovat tabletům s menší úhlopříčkou (7 nebo 8 palců). Bude také zajímavé sledovat, jak Microsoft nastaví cenovou politiku a do jaké míry se bude snažit konkurovat oblíbenějším značkám.

Zdroje: slashgear.com, theverge.com

Diskuze ke článku
l0lz
Surface RT ma moc nezaujima, kvoli slabej podpore. Ale Surface PRO je skvelá mašinka, hlavne výkonná, škoda bola možno len tá výdrž. Pro 2 s 8gb ram a novym CPU a GPU by mohol byť super. A ak nebude stáť "milion" tak si to aj kúpim.
petr
Tohle nepochopim. Kazdy, kdo se o tohle zajima, vi, ze MS se chysta RT zariznout (sloucit s WP) a kazdy, kdo se o to nezajima, se zepta znamych a ti reknou "kup neco s androidem"... To je jak skocit sipku do bazenu bez vody.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze