Microsoft prodal 27,8 miliónů telefonů, téměř třetina byla Lumií

61

Microsoft uveřejnil své výsledky za uplynulé čtvrtletí, které pro něj bylo v pořadí čtvrtým fiskálním kvartálem za rok 2015. V případě financí vykázala společnost ztrátu a nijak zvlášť ji nemůže těšit ani zlepšující se prodej Lumií.

Microsoft

Tržby společnosti Microsoft za uplynulé tři měsíce, které končily 30. červnem 2015 činily zhruba 22 miliard dolarů. Bohužel odkoupení mobilní divize Nokia a odepsání akvizice ve výši 7,5 miliard dolarů se promítlo do celkového zisku, respektive tentokrát ztráty, která činí 3,2 miliardy dolarů.

Prodeje táhnou spíše levné Lumie

Malou náplastí pro Microsoft může být fakt, že se prodalo celkem 8,4 miliónů Lumií, zatímco za stejné období před rokem to bylo pouze 5,8 miliónů kusů. Méně potěšující fakt je, že ve většině případů se jednalo o low-endové modely, na kterých Microsoft nevydělává. Konkurenceschopná vlajková loď totiž zatím chybí. Brzy bychom se však nových modelů měli dočkat. Microsoft také prodal 19,4 miliónů obyčejných telefonů s logem Nokia. V tomto případě nastal výrazný meziroční pokles z počtu 30,3 miliónů kusů ve stejném období loni. Za poklesem stojí zeštíhlení řad těchto telefonů.

Zdroje: windowscentral.com, microsoft.com

Diskuze ke článku
satai
Konec posměšků, že se MS trápí na třech procentech tržního podílu. Pravděpodobně už padli na dvě.
Lukas “Kefalin” Tankovic
Lukas “Kefalin” Tankovic
Tak je teda pekne vidiet,ako MS dotuje Lumie. Predali ich niekolko milionov a i tak su v strate.
Mirek
WOW. 8 milionu lumii mi neprijde zrovna malo. A hateri se jiz tesili ze MS ma problem s prodejmi...
Ondra
Čekal jsem spoustu slovního průjmu a jak tak koukám, zatím v poho :) Že by měli hateři prázdniny...?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze