Mobilní telefony u Microsoftu netáhnou, zlepší situaci novinky?

74

Microsoft zveřejnil tiskovou zprávu, ve které se zabývá například prodejními výsledky divize mobilních telefonů. Dle očekávání nejde o lichotivá čísla, neboť se dlouhou dobu čekalo na nové modely, takže prodeje ve třetím čtvrtletí zásadně klesly.

Microsoft

Příjmy Microsoftu z divize mobilních telefonů klesly o zásadních 54 %, což následně pouze umocňují prodejní čísla nových Lumií. Těch se Microsoftu podařilo za uplynulé třetí čtvrtletí prodat pouze 5,8 miliónů kusů. Pro srovnání uveďme, že před rokem bylo číslo o poznání příznivější, Microsoft prodal 9,3 miliónů kusů. Propad je to i mezičtvrtletní. Za druhý kvartál letošního roku se prodalo 8,4 miliónů kusů Lumií. Důvody poklesu jsou zcela zřejmé, Microsoft vyčkával na Windows 10 Mobile a nepředstavoval nové modely. Ty již sice představil, ale patrně ještě nijak zásadně nepromluví ani do prodejních čísel v právě probíhajícím čtvrtém čtvrtletí.

Nové Lumie by opět mohly prodeje pozvednout

Kromě mobilních telefonů se nedaří ani tabletům Surface, kde příjmy z jejich prodeje poklesly z 908 miliónů dolarů na pouze 672 miliónů dolarů při meziročním srovnáním. Opět však platí, že se Microsoft může upnout k novému modelu Surface Pro 4.

Zdroje: gsmarena.com, microsoft.com

Diskuze ke článku
Karlos
No ono je to jednoduchy. Samsung se za rok rozbije a kazdej si koupi novej, Nokia 3310 funguje ještě dneska a hojne se pouziva. To same plati o Lumiich. Proste furt fungujou a i starsi modely jsou rychlejsi a sviznejsi jak novy lagoratory s lagdroidem.
Xwert Is
Xwert Is
No tak keď žiadne mobily nové neboli bodaj by sa predávali... Ako bolo spomenuté vyššie uvidí sa ako na tom bude MS po predstavení win 10.
slivamichal
A oni se snad diví? Vždyť jim vydat telefon a nové W10M trvá celou věčnost. Také se těším, až se konečně začnou nové telefony prodávat, ale trvá jim to moc dlouho. No a pak abych nezapomněl, tak ty své telefony, které tak dlouho připravují tak zkazí designem či cenou jako je to u 950.
Petr
Tohle uz opravdu moc nechápu že se MS tak nedaří když produkty jsou to kvalitní a aplikace opravdu rychle přibývají přesto každý drží basu v Androidem a Applem. Pokud to řeknu hodně černě ani nevidím cestu ven.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze