Microsoft OneNote nově také pro Android

1

Společnost Microsoft již dříve slibovala přinést mobilní verze svých kancelářských balíčků a vypadá to, že své slovo drží. Na operačním systému Android je k dispozici již celá řada poznámkových bloků, konečně jsme se však dočkali i oficiální verze OneNote, známé ze stolních počítačů nebo Windows Phone.

Aplikace je již nějakou dobu dostupná pro iOS a Windows Phone, takže je příjemné vidět, že Microsoft nezpomíná ani na Android, na který mnoho aplikací od Microsoftu doráží s menším zpožděním. To nemění nic na faktu, že se jedná o kvalitně provedený poznámkový blok, který vám dává možnosti nejen sepisovat potřebné informace a odškrtávat si je, ale přidává i mnohé jiné užitečné funkce.

Kromě editace a vytváření seznamů a check-listů lze do bločků přidávat obrázky, třídit jednotlivé seznamy, kontrolovat pravopis a především využívat synchronizaci do cloudu na úložiště SkyDrive, se kterým můžete veškeré své poznámky synchronizovat a poté k nim přistupovat odkudkoliv.

V současné době můžete zdarma stahovat OneNote pouze pro smartphony, což vyústilo v lehce ořezané rozlišení. Tabletové verze se prozatím neplánují, my ale doufáme, že nás brzy čeká update, který vše napraví. Zdarma stažitelná verze vám dovolí vytvořit až 500 poznámek a jediné, co k jejímu fungování potřebujete, je účet Windows Live ID. Poté již budete muset rozšířit své možnosti upgradem na plnohodnotnou placenou verzi.

Zdroje: intomobile.com

Diskuze ke článku
Palo
Dobry den prajem,
viete mi poradit ako to stiahnut z marketu. Hlasi mi to na kazdom zariadeni nieco taketo:

Orange HTC HTC EVO 3D X515m (last used February, 2012)
This item cannot be installed in your device's country.

Vsimol som si, ze to nie je iba na tejto aplikacii. Ale zas ani nie na vsetkych.

Vopred dakujem za pomoc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze