Microsoft odhalil Surface Laptop 4 s procesory od Intelu i AMD a prodlouženou výdrží

Microsoft odhalil Surface Laptop 4 s procesory od Intelu i AMD a prodlouženou výdrží
Fotografie: Microsoft
  • Výrobce slibuje až 19 hodin používání na jedno nabití
  • Nejmenší velikost úložiště nově činí 256 GB
  • Samozřejmostí je displej s poměrem stran 3:2 i kvalitní reproduktory

Bez velkých fanfár představil Microsoft nejnovější generaci oblíbené řady Surface Laptop. Zařízení s označením Surface Laptop 4 nabídne elegantní zpracování z prémiových materiálů a dorazí ve dvou velikostech.

Microsoft Surface Laptop 4

Z designového hlediska je největší „inovací“ barevná varianta Ice Blue s alcantarovým potahem, která bude dostupná v 13,5" velikosti. Jinak Microsoft sází na léty osvědčený design, který nijak nešokuje, na druhou stranu působí elegantně a osloví zejména konzervativnější uživatele vyznávající minimalismus. Kromě kompaktní 13,5" varianty je k dispozici rovněž větší 15" verze. V obou případech se můžete těšit na špičkově zpracovanou klávesnici s příjemnou odezvou, jež jsme chválili v naší podrobné recenzi předchozí generace, kterou je Surface Laptopu 3.

Laptopy nebudou strádat ani v oblasti výkonu. Zájemci se mohou těšit na 11. generaci procesorů Intel Core s grafickým čipem Iris Xe, případně procesorem AMD Ryzen 4000 s osmijádrovou grafikou Radeon Graphics Surface Edition. V nabídce již dále nenajdeme 128GB verzi, nejmenší úložiště nyní činí 256 GB, podobně jako je tomu u nových MacBooků.

V době pandemie přijde vhod rovněž vylepšená HD kamerka s vyšší kvalitou obrazu za zhoršených světelných podmínek či mikrofony „studiové kvality“, jak uvádí výrobce. Samozřejmostí zůstává rovněž dotyková obrazovka s praktickým poměrem stran 3:2 a jemností 201 PPI nebo kvalitní reproduktory s certifikací Dolby Atmos. Výdrž na jedno nabití by měla nově vzrůst z 11,5 hodin na 17 až 19 hodin běžného používání, jak uvádí výrobce.


Microsoft Surface Laptop 4 je možné objednat za cenu startující na 999,99 amerických dolarech (v přepočtu přibližně 26 tisících Kč včetně DPH) v USA, Kanadě a Japonsku. Na dalších trzích se Laptop 4 objeví v následujících týdnech. O dostupnosti a ceně pro ČR a Slovensko vás budeme informovat.

Technické parametry Microsoft Surface Laptop 4 13,5

Kompletní specifikace
Konstrukce308 × 223 × 14,5 mm, 1 288 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 13,5" (2 256 × 1 504 px)
Chipset
PaměťRAM: 8 GB, disk: 128 GB (SSD), paměťové karty: ne
Konektory2× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: ?, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Home
Akumulátor47 Wh, udávaná výdrž: ? hodin
Dostupnostříjen 2019, 26 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze