Microsoft na cestě k symbióze Windows 10 s Androidem? „Váš telefon“ důkazem

12
Microsoft na cestě k symbióze Windows 10 s Androidem? „Váš telefon“ důkazem
  • „Váš telefon“ zefektivní spolupráci mezi smartphonem a počítačem
  • Windows 10 ve spojení s Androidem umožní odepisovat na zprávy z počítače nebo prohlížet právě pořízené fotografie
  • Uživatelé iPhonů mohou odesílat webové stránky z mobilní verze Microsoft Edge do počítače

Microsoft nelení a v rámci obsáhlejší říjnové aktualizace operačního systému Windows 10 oznámil další užitečnou funkci, která potěší primárně uživatele Androidu. Účelem je zefektivnit spolupráci mezi smartphonem a počítačem.

A jak Váš telefon přesně funguje? Bezdrátové propojení mezi Android smartphonem a operačním systémem Windows 10 umožní například okamžitě odpovědět na textové zprávy přijaté na smartphonu nebo získat přístup k fotografiím. Obrázky z telefonu stačí na počítači přetáhnout a uživatel s nimi může ihned pracovat.

Aplikace tak představuje další sblížení platforem Android a Windows, které je logickým krokem v návaznosti na neúspěch mobilního operačního systému Windows. K zajištění správného fungování je potřeba mít mobilní telefon se systémem Android 7 nebo vyšším a osobní počítač s Windows 10 verze 1083 nebo novější.

Plné využítí aplikace prozatím zůstává zapovězeno zařízením s iOS. V tomto případě je uživatelům umožněno odesílat webové stránky z mobilní verze Microsoft Edge do počítače. Pro budoucí vydání aplikace Váš telefon se zvažuje další podpora pro iPhone.

Diskuze ke článku
Honza
Super. A tenhle článek mi nedá nepoložit otázku nad kterou momentálně přemýšlím a potřeboval bych poradit.. :)

Stále od uživatelů Apple produktů slyším jak jejich zařízení a systém prostě funguje a u Androidu tomu tak není. Ve smyslu toho, že spolu IPhone, IPad, AppleWatch, Mac, IPod apod. komunikují a hned se synchronizují..

Chtěl bych se zeptat jestli tomu tak v dnešní době je i u Android zařízení? Konkrétně by mě zajímalo třeba Xiaomi, které má spousty zařízení a gadgetů, nebo případně i u jiné značky.. Všechno jde dle mě synchronizovat přes aplikace, bluetooth, wifi apod., ale jaký je v tom rozdíl oproti Apple zařízením a je něco Android co funguje tak rychle a dobře jako Apple?

Díky za odpověď
Řezňýk
Proč raději nenapíše o tom, že ten říjnový update maže uživateslká data, takže ho sám zMrdosoft stáhnul z nabídky?
Janek
Aniž jsem chtěl se na můj počítač dostala nejnovější aktualizace Windows a tak jsem nelenil a odzkoušel řadu funkcí. A opět jako v minulosti řada chyb. Naštěstí se nesmazaly osobní data, ale inzerovaná zlepšení někde váznou např klávesové zkratky u herního panelu, čtečka, kde systém tvrdil, že došlo k chybě a tvrdošíjně opakoval " našly jsme chybu a pokusíme se ji opravit" a to dva dny, než jsem čtečku odinstaloval. U nové funkce časové osy jsem nenašel způsob jak naráz vymazat historii, u apk start, se mi nedařilo vytvořit složku atd. Pokud bude nová funkce " váš telefon" na stejně úrovni, pak žádný důvod k oslavě nevidím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze