Říjnová aktualizace Windows 10 maže soubory. Microsoft pracuje na nápravě

aktualizováno
15
Říjnová aktualizace Windows 10 maže soubory. Microsoft pracuje na nápravě
  • Říjnová aktualizace verze 1809 má u některých uživatelů za následek smazání dat nebo nefunkčnost Microsoft Edge
  • Plánované vydání v úterý 9. října se prozatím přesouvá na neurčito

Aktualizováno 8. 10. 2018

Říjnová aktualizace operačního systému Windows 10 se bohužel neobešla bez problémů. Procento uživatelů, ke kterým se aktualizace již dostala, si stěžuje na to, že jim ze systému zmizely soubory. V jiných případech zase dochází k problémům u prohlížeče Microsoft Edge, který se nepřipojí k internetu. A aby toho nebylo málo, tak další uživatelé zase hlásí nemožnost aktualizaci nainstalovat kvůli nekompatibilitě s ovladači Intelu (za což mohou být paradoxně rádi).

V návaznosti na tuto nepříjemnost Microsoft pozastavil vypouštění aktualizace verze 1809. V případě, že říjnová aktualizace napáchala škody i na vašem počítači, kontaktujte podporu Microsoftu. Pokud jste aktualizaci zatím nenainstalovali, ale máte ji už staženou v počítači, tak je doporučeno aktualizace neinstalovat a vyčkat na další pokyny od Microsoftu, který již pracuje na řešení. Pochopitelně se z uvedených důvodů zítřejší hromadné vypuštění aktualizace (9. října) prozatím přesouvá na neurčito.

Původní informace z 3. 10. 2018

Windows 10 dostává další velkou aktualizaci, tentokrát se zaměřením na produktivitu. Vylepšeno má být mnohé včetně různých drobností, jako je například funkce vystřihování nebo tmavý vzhled prohlížeče souborů. Mimo to bude nově clipboard spolupracovat s cloudem, takže budete mít vše důležité po ruce napříč více zařízeními. Zlepšeno má být rovněž rychlé přihlašování do systému. Pokud jste majiteli smartphonu s Androidem, můžete využít fyzickou klávesnici zařízení se systémem Windows 10 k psaní zpráv na smartphonu. V případě, že si nainstalujete Microsoft Launcher, můžete dokonce přesně měřit čas strávený nad jednotlivými projekty. I tato funkce je však bohužel dostupná pouze pro Android zařízení.

Windows 10 Fall Creators Update

Microsoft rovněž pracuje na implementaci funkce Timeline pro internetový prohlížeč Chrome a Firefox. Prohlížeč Edge dostane podporu offline slovníku a nových nástrojů pro kontrolu pravopisu. Užitečná funkce Line Focus má čtenáři usnadnit čtení dlouhého textu zvýrazněním jedné až pěti vět, které vyhodnotí jako ty nejpodstatnější. Z dalších novinek se můžeme těšit rovněž na vylepšenou implementaci Windows Mixed Reality a 3D funkcí do kancelářského balíčku Microsoft Office. Na dotykových zařízeních s Windows bude možné zapnout SwiftKey, která v sobě nově obsahuje real-time překladač. Nejnovější aktualizace by měla na zařízeních s Windows 10 přistát již 9. října.

Diskuze ke článku
Areon
Hlavně by mohl Edge zrychlit načítání videí na youtube. Zatím je to tragické oproti chromu ikdyž to poslední aktualizace zlpšila. Navíc když chce dát člověk hned fullscreen a nejsou načtené okolní videa v postranním sloupku tak se to po načtení okolních videí na pozadí vyhodí přehrávané video zpět do okna.
Řezňýk
Jojoj, produktivita pude prudce nahoru, když budu znovu instalovat všechny ovladače a vracet moje nastavení nebo případně řešit bricknuté noťasy příbuzenstva. To zas bude kuřba.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Velká říjnová.... aktualizace. A přinese mi kulový. Hlavně, že to zase bude instalovat dvě hodiny.
Martin
Windows 10 je opravdu nejhorší verze co MS vypustil. Vista měla také ze začátku problémy, ale časem se vyřešily. O win 10 se to říct ale nedá. Je nejméně stabilní aspoň od verze 98 na které jsem začínal. A každý update rozbije mnoho dalších věcí jako např. V-Sync ve hrách, který MS opravil až po roce... Sem zvědavý co zničí tento update. Nebýt DX12 zůstal bych na 8.1

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze