Microsoft je šťastnější firmou než Apple. Díky Nadellovi

16

V únoru roku 2014 převzal roli generálního ředitele společnosti Microsoft Satya Nadella, po zhruba 14 letech tak vystřídal CEO Steva Ballmera. Jak se zdá, výměna vedení přinesla kýžené výsledky, alespoň uvnitř firmy. Dle průzkumu je totiž Microsoft šťastnější firmou a zaměstnanci mají nového ředitele v oblibě.

Microsoft je šťastnější firmou, i tak by se dal reprodukovat průzkum společnosti UBS, kterého se účastnili reální zaměstnanci společnosti. Šťastnější firma je produktivnější firma, což se má samozřejmě odrazit i na finančních výsledcích. Do konce roku 2015 považovalo 88 % zúčastněných výměnu vedení za pozitivní krok. V současné době je průměr o 10 % vyšší, než je pro takto velké firmy obvyklé a Microsoft dokonce vytlačil i Apple, který je z dlouhodobého hlediska považován za úspěšnou a „šťastnou“ společnost.

TIP: Microsoft chystá Skype Teams. Chce konkurovat Slacku

CEO Microsoft

Microsoft se nově bude více zaměřovat na poskytování služeb a obsahu různého druhu, do této strategie zapadá i odkoupení sítě profesionálů, společnosti Linkedin.

Zdroje: businessinsider.my

Diskuze ke článku
Jab
Hlavně všechni ti vyhození zaměstnanci bývalé Nokie jsou určitě štěstím bez sebe. :)
satai
Chápu, že po nařvaném nekompetentním hovadu musela tahle změna zapůsobit jako doušek vody živé.
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Nuž zamestnanci sú šťastnejší ale mi užívatelia MS produktov teda nie sme moc šťastnejší. Stačí sa pozrieť na posledný rok čo všetko MS spravil pre koncového užívateľa a je všetko jasne... (zmenšenie ICloud, vnucovanie Win10, zrušenie mobilnej divízie atď..)
Petr
Tak já se nedivím že sou v MS šťastní - ráno kafíčko, nohy na stůl a pak se na poradě poplácaj po ramenou, zasmějí se jak u Samsungu zprasili Note 7 a zakončí den s radostným pokřikem - kdo nic nedělá, nic nepokazí :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze