Microsoft Edge si uzmul první příčku při testování bezpečnosti

4

Microsoft může opět slavit. Přední analytická bezpečností společnost NSS Labs uveřejnila zprávu, ve které uveřejňuje výsledky z testování tří největších prohlížečů – Microsoft Edge, Firefox a Chrome. Edge si vede nejlépe proti phishingu a SEM.

NSS Labs

Microsoft Edge se objevil spolu se systémem Windows 10, který je už více jak rok na scéně. Není divu, že je stále ještě pod drobnohledem, a to nejen od samotného Microsoftu, který se rád chlubí jeho prvenstvím v různých disciplínách, ale i dalších analytických společností.

Nyní přichází společnost NSS Labs, která je lídrem v oblasti bezpečnostního testování IT. Dle jejích testování si Microsoft Edge dobil první místo právě v testu bezpečnosti tří nejvyužívanějších internetových prohlížečů. Prohlížeč od redmondského giganta zachytil 91,4 % phishigových URL a dokonce 99 % malwaru (SEM).

TIP: Google odhalil chybu ve Windows, Microsoft nereagoval

Hned za ním se umístil Chrome, kterému se podařilo zachytit 81,4 % phishingového URL a 85,8 % SEM. Jako poslední se umístil Firefox, který odfiltroval 81,4 % phinsingových URL a 78,3 % SEM vzorků. Testování probíhalo v průběhu září a října.

Takovéto testy je ale nutné brát více než s nadhledem, i když společnost NSS Labs patří mezi špičku, co se týká testování bezpečnosti IT. Roli hrají jak jednotlivé verze prohlížečů, tak i další faktory týkající se testování včetně operačního systému. Kompletní zprávu si můžete stáhnout na oficiálních stránkách NSS Labs.

Zdroje: windowscentral.com, betanews.com, nsslabs.com

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Ale ale... Edge uspěje a najednou je třeba brát testování s nadhledem. Pšenice, ty opět válíš...
marttoni
Bude to stačit?
P8
Microsoft Edge dobil první místo ..... chyba, má tam být Y

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze