Redmondský gigant se chlubí: Microsoft Edge je nenáročný na výdrž

59

Microsoft se pochlubil se svým novým experimentem. Na svém oficiální blogu a YouTube zveřejnil video, kde testuje parametrově identické notebooky s různými internetovými prohlížeči při streamování videa. Microsoft Edge vydržel nejdéle.

Se zajímavým experimentem přišel Microsoft. Vzal čtyři parametrově naprosto identické notebooky a spustil na nich streamované video, každé v jiném prohlížeči. Mimo svého Edge zvolil ještě další tři nejpoužívanější. Ve chvíli, kdy spustil video, odpojil plně nabité notebooky od zdroje energie a pak zbývalo pouze čekat.

TIP: O2 vyprodává špičkové Lumie, zlevňuje o třetinu a přibalí Display Dock

Jako první to vzdal prohlížeč Chrome od Googlu, a to už po 4 hodinách a téměř 20 minutách. Za ním přestala držet krok Mozilla Firefox, která se dostala na 5 hodin a 9 minut. S časem 6 hodin a 18 minut skončila i Opera. Jak lze očekávat, vítězem byl Microsoft Edge, který vydržel 7 hodin a 22 minut. S tímto výsledkem se Microsoft pochlubil na YouTube a na video se můžete podívat výše.

Zdroje: gsmarena.com, blogs.windows.com

Diskuze ke článku
Tomáš S.
Vážená redakce, mobilenet.cz si pročítám již opravdu velmi dlouho. Všimli jste si, že nám ke komentářům dospěla facebooková generace? I předtím se různí uživatelé různých systémů či koncových zařízení neshodli, ale nepamatuju si, že by se takto uráželi, že by byla vedena takováto pokleslá konverzace. Spíše se uživatelé chvástali co všechno jejich systémy či zařízení zvládnou, srovnávali, hodnotili. Svým způsobem to byly rozšířené uživatelské mini recenze a člověk se mohl dovědět i zajímavé věci. Prosím, moderujte své názory k tématu, rád bych se něco zajímavého dočetl a ne se přehraboval ve špíně. Věřím, že by postačilo, aby se dodržovalo jednoduché pravidlo a to, že v případě urážek a vulgarismů bude názorové vlákno zablokováno. Děkuji.
Marek7
Mám dva stejné notebooky a vyzkoušel jsem rozdíl mezi Edge a Chrome. Na obou Win7, stejná konfigurace. Edge čistý a Chrome s doplňkem Adblock. Otevřeno 10 stejných oken, na desátém jsme otevírali různé stránky. Po hodině asi takto: Chrome o trochu rychlejší než Edge, baterie s Edge na 94% a s Chrome 75%. Oba notebooky byly kupovány zároveň, ale použití ve firmě trochu odlišné. Asi i počet nabíjení baterie. Podle mě se to moc změřit nedá. Beru to, jako běžný uživatel, ale tohle mě zaujalo a s kolegou jsme jen zkoušeli.
Standa
Úsporný vzhledem k tomu že oproti konkurenci vlastně nic neumí:-D
To Mictosoftí chvástání ve mě začíná vyvolávat odpor k čemukoliv od nich asi na stejný úrovni jako cokoliv společnýho s Facebookem.
blue.sun
Umi to, co by mel... Prohlizet webove stranky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze