Microsoft dorovná ve OneDrive velikost prostoru a cenu Googlu

7

Ve snaze lépe konkurovat dalším službám poskytujícím online úložiště zvýší Microsoft od července výrazně kapacitu dostupnou zdarma u OneDrive a zároveň výrazně snížení ceny za placený prostor. Předplatitelé služby Office 365 budou mít nově k dispozici jako základ 1 TB úložného prostoru v její ceně.

Dosud Microsoft nabízí u OneDrive základní kapacitu 7 GB, která od července stoupne na 15 GB. Zjednoduší se i nabídka placeného prostoru. Dnes můžete mít navýšení o 50 GB za 19 euro (480 Kč) nebo o 100 GB za 37 euro (960 Kč). Nově si budete moci za 1,99 USD měsíčně zaplatit 100 GB prostoru. Cena pro uživatele v ČR bude účtována v korunách a bude zhruba odpovídat ekvivalentu této částky, tedy přibližně 40 Kč. Současní předplatitelé budou automaticky přesunuti na levnější tarif a nové ceny pro ně začnou platit od následujícího měsíce.

OneDrive

Při pohledu na nabídku dalších velkých hráčů na poli online úložišť je hned jasné, kde se Microsoft se svým novým tarifem inspiroval. Stejnou základní kapacitu 15 GB a poplatek 1,9 dolarů měsíčně za navýšení o 100 GB již nabízí Google u své služby Drive. Microsoft se tak po tomto zlevnění dostane pod Dropbox, který nabízí v základu 2 GB a za 100 GB si účtuje 9,9 euro (272 Kč).

TIP: Microsoft dnes celosvětově spouští úložiště OneDrive

Novinky v OneDrive se však týkají i předplatného služby Office 365, kde se dostupná kapacita navýší až na úctyhodný 1 TB. Pro jednotlivce vyjde online kancelářský balík Office 365 na 169,99 Kč měsíčně, Office pro domácnosti, který je možné využít až pro 5 osob, stojí měsíčně 249,99 Kč. Zvýhodněná nabídka pro vysokoškoláky, pak vyjde na 1 999 Kč na 4 roky.

Stáhnout OneDrive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: blog.onedrive.com, wmpoweruser.com, google.com, dropbox.com

Diskuze ke článku
OneDrive je bezkonkurencni
z velke trojky.
a komplet sluzba Outlook.com zahrnujici OneDrive, je super- jen mne mrzi absence guest passwordu jako to ma napr. Photobucket.
icloud je "divny", budiz - synchronizuje jen dokumenty, kalendar, email a poznamky. Nic dalsiho na nej nenahrajete

At se jde Google zahrabatiti :-). Gmail pouziva snad jen silenec, vetsi patlanici jsem nevidel
Kamil
Doporučuju pro cloud copy.com. V základu nabízí zdarma mnohem víc prostoru. S tímto mým referal odkazem to je 10 GB ZDARMA: https://copy.com?r=KMzQdc . Za další referaly přidává 5GB, takže se dá dostat třeba na 50 GB :-) Vyzkoušejte.
Karel Lang
Karel Lang
Naposledy upraveno: 24. 6. 2014 11:41
Já mám na cloudu www.mail.ru 1 TB free. Je k tomu i apka v Google play, fotky a videa tam ukládá automaticky, ostatní soubory ručně.

РАЗМЕР ОБЛАКА
Занято
3.14Гб из 1024Гб

Гб= GB , nikoliv Gb, aby někdo neměl pochyby :-)

Bylo to pravda v akci, teď dávají už "jen" 100 GB.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze