Microsoft dnes celosvětově spouští úložiště OneDrive

20

Microsoft dnes oznámil celosvětovou dostupnost služby OneDrive, zdarma dostupného osobního cloudového úložiště. OneDrive (dříve známý pod názvem SkyDrive) poskytuje uživatelům prostor pro ukládání a sdílení fotografií, videí či dokumentů, které mají neustále k dispozici prostřednictvím různých zařízení.

Nový OneDrive přináší celou řadu nových funkcí, včetně vylepšeného sdílení videí či aktualizované aplikace pro systémy Windows Phone, iOS či Android a také pro herní konzole Xbox.

Podle nedávné studie Harris Poll vytvořené pro společnost Microsoft, má celkem 77 % uživatelů, kteří běžně využívají cloudové technologie, svá data a obsah uložený na zařízeních, jež nejsou zálohovaná. Celých 69 % by pak raději přišlo o zařízení samotné, než o data, jež na něm mají uložená. A právě cloudové úložiště OneDrive nabízí možnost, jak svá data zálohovat. Zcela zdarma získáte 7 GB prostoru nejen pro vaše fotografie.

OneDrive - verze pro Windows Phone 8

„Vezmete-li do ruky telefon, tablet či jakékoli jiné zařízení, chcete mít své oblíbené fotografie a důležité dokumenty na dosah ruky a ne je někde složitě hledat,“ říká Lukáš Křovák, manažer divize Windows ve společnosti Microsoft. „A to je přesně to, co vám OneDrive zajistí. Díky propojení se všemi našimi nejnovějšími zařízeními a službami - od Xboxu přes Windows Phone, Windows 8.1 až po Office – a díky snadné dostupnosti přes web a na ostatních platformách, včetně iOS a Android, jsou nyní vaše fotografie, videa a soubory uloženy v bezpečí a dostupné vždy, kdy je zrovna potřebujete.“

Hlavní novinky, které přináší OneDrive

  • Automatické zálohování fotek z fotoaparátu telefonu se systémem Android – tato funkce umožňuje uživatelům jednoduše dostat jejich fotografie z telefonu s Androidem na jakékoliv jiné zařízení.
  • Možnost pracovat na dokumentech Word, Excel, PowerPoint, které jsou vždy dostupné na OneDrivu, se svými přáteli, rodinou či kolegy, a to včetně možnosti spoluvytváření dokumentů v reálném čase.
  • Přizpůsobení kvality přehrávaného videa z úložiště OneDrive podle rychlosti připojení – tato funkce umožňuje videa uchovávat, dívat se na ně či je sdílet tak pohodlně, jako jsme na to zvyklí u fotografií.
OneDrive - verze pro Android

Prvních 7 GB prostoru, což zhruba odpovídá prostoru pro více než 7 000 fotografií, získávají uživatelé služby OneDrive zdarma. Další prostor o velikosti 50, 100 či 200 GB si je možné přikoupit. Aktuální uživatelé služby SkyDrive mohou i nadále využívat své přihlašovací údaje pro přístup k jejich souborům ve službě OneDrive. Uživatelé nyní navíc mohou získat dodatečných až 5 GB prostoru zdarma za doporučení služby OneDrive svým přátelům – za každého přítele, který pozvání akceptuje, získá uživatel trvalý přírůstek 500 MB prostoru. Uživatelé mohou také získat další 3 GB volného prostoru za užívání funkce zálohování fotek z fotoaparátu telefonu.

Stáhnout OneDrive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroj: TZ Microsoft

Diskuze ke článku
Lukáš Meistner
Lukáš Meistner
by mě zajímalo, kdy to přejmenují na webu? Jsem se teď přihlásil a mám stále SKYDRIVE.
Lubomír Sopůšek
Lubomír Sopůšek
Jak je to s tím bonusem za zálohu fotek? Mám zazálohováno a furt nic...
Franz Josef Procházka
To je nááádhera!
Když vidím ty šťastné, usmívající se tvářičky (vesměs takové ty nemastné-neslané globální xichty) radující se, že mají Cloud, říkám si, jak museli být všichni dříve nešťastní, protože neměli iPad, tablet, a nyní aktuálně tedy One-Drive.

Potřebujeme to??
A i kdyby ano, pak ovšem hrůzostřašná grafika přivádí vše vniveč!

Já vím, je ach tak aktuální, moderní , v trendu osmiček.
Prostě chladná, sterilní... zkrátka hrůza!
Jen MS se pořád diví, že ty 8 nějak ne a ne zabrat...
Doug
Aktualizoval jsem zatím jen na tabletu s Androidem a zapnul zálohu přes WiFi a 3 GB navíc jsem dostal okamžitě. Už mi to hlásí 10 GB. Těch 20 GB co rozdávali na vánoce mě jaksi minulo i když jsem majitelem Lumie 820 od 7/2013. Nechápu jak to rozdávali.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze