Microsoft a IAV spojují síly. Výsledek ukazují na CESu

Microsoft spojuje síly se společností IAV. Ta se věnujeme autonomnímu řízení, což je jeden z cílů spolupráce. Dále se obě společnosti budou věnovat infotainmentu a především bezpečnosti, jež je pro obě firmy velké téma.

Budoucnost automobilů patří technologiím. Propracované infotainment systémy, ovládání skrz hodinky, popřípadě autonomní řízení. To vše dnes automobilky vyvíjejí a moc dobře vědí, že získat nového zákazníka již není pouze otázkou dokonalých jízdních vlastností. Stejně jako technologické firmy vědí, že po spolehlivých systémech může být v automobilovém průmyslu velká sháňka.

Se svou troškou do mlýna přišel na veletrhu CES i Microsoft. Tento americký gigant ve spolupráci se společností IAV připravují systém, jenž by dokázal streamovat na přístrojovou desku vaše zařízení se systémem Windows 10. V praxi byste si tak mohli streamovat například váš kalendář, Groove Music nebo Skype. Vyloučit se nedá ani přítomnost oblíbeného úkolovníku s názvem Wunderlist, který Microsoftu také patří.

Microsoft

Spolupráce bude probíhat i na poli autonomního řízení a bezpečnosti, která je pro obě zmíněné firmy velkým tématem.

„Je velmi důležité, abychom vyvinuli řešení, které pomůže bezpečně cestovat. Tudíž potřebujeme přesné a velmi rychle předávání informací okolním vozidlům,“ řekla Peggy Johnson, výkonná viceprezidentka pro rozvoj obchodu společnosti Microsoft.

Právě IAV má již několik testovacích vozidel, která v USA najezdila více jak 70 tisíc kilometrů bez zásahu řidiče. Autonomnímu řízení se chce věnovat i Microsoft, který si uvědomuje velké propojení automobilů s technologií, a proto obě firmy spojují síly.

„Udělali jsme velký krok a jsme velmi rádi, že máme možnost spolupracovat se společností Microsoft, na rozvoji důležité technologie autonomního řízení,“ řekl Andy Ridgway, prezident IAV pro Ameriku.

Do jisté míry zde vzniká zcela nový obor a ten žádný technologický gigant nechce podcenit.

Zdroje: windowscentral.com, iav.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze