Vyzkoušeli jsme první telefon se Snapdragonem 820. Je úžasný

66

Je první, a přesto to není Samsung. Navzdory spekulacím, že procesor Snapdragon 820 dostane jako první Samsung Galaxy S7, jej dostal špičkový model od zdánlivě neznámé čínské značky Letv. Obrovský kovový telefon přináší kromě brutálního výkonu také další výbornou výbavu a je jedním z nejlepších mobilů současnosti. Vyzkoušeli jsme ho přímo na veletrhu CES v Las Vegas.

LeTV Le Max Pro – CES 2016

Je to přesně ten moment, když jdete po výstavišti ke stánku čínské společnosti, o které jste slyšeli jen okrajově a vůbec nejste připraveni na to, co vás čeká. Tedy na naprosto špičkový telefon bez kompromisů, který navíc dobře vypadá a jako první na světě nabídne procesor Snapdragon 820 s výkonem, o kterém se ostatním mobilům může jen zdát.

LeTV Le Max Pro

Pokud si potrpíte na kompaktní telefony, nečtěte dál. Letv Le Max Pro je totiž s 6,33palcovým displejem obrem. Stačí, když vám rovnou prozradím, že v AnTuTu bechmarku jsme s telefonem dosáhli přes 130 000 bodů a víte vše, co potřebujete. Vy ostatní, které zajímá, jaký je jeden z nejlepších telefonů současnosti, čtěte dál.

Obrovský a kovový

I přes obrovský displej se Letv snažilo zachovat únosné rozměry, a to díky tenkým rámečkům po stranách displeje. Ten má QHD rozlišení (2560 × 1440 pixelů), a je tak krásně jemný. Zatímco u menších telefonů je toto rozlišení často zbytečné, zde už dává smysl a oproti Full HD zajišťuje skvělou podívanou. IPS technologie pak poskytuje dobré pozorovací úhly a reálné barvy, displej je tak celkově hezky kvalitní.

Designem i pocitem, který z telefonu v ruce mám, připomíná LeMax přístroje řady Mate od Huawei. Tenké kovové unibody tělo v lehce zlaté barevné variantě, s mírně zakřivenými zády, na kterých je i čtečka otisku prstu. Kdo však vymyslel, aby byla lesklá a tím pádem stále ukazovala dokonalou sbírku vašich otisků, by si zasloužil… Vy víte co. Hmotnost přes 200 gramů je už znát, vzhledem k velikosti ale nepůsobí nepatřičně.

Telefon nabídne 21Mpx snímač od Sony, dokonce s optickou stabilizací a dvojtónovou LED, LTE včetně VoLTE, pokročilé Wi-Fi 802.11ad 2×2 MU-MIMO nebo NFC. Potěší také stereo reproduktory a dokonce konektor USB-C na spodní straně. Takovou výbavu byste u jiných mobilů hledali jen těžko. A to jsme se ještě nedostali k tomu nejzajímavějšímu.

LeTV Le Max Pro

Výkon z jiné dimenze

Nový Le Max Pro je prvním oznámeným telefonem na světě se Snapdragonem 820. Jestli bude i první na trhu, se nyní neví, každopádně alespoň toto prvenství už mu nikdo nevezme a zasloužilo se o náležitou pozornost. Hlavně kvůli tomuto telefonu bylo na stánku mnoho novinářů, kteří by sem jinak vůbec nezavítali. Snapdragon 820 je 64bitový procesor se čtyřmi jádry a grafickým čipem Adreno 530. Letv dále telefon vybavilo 4GB RAM a 64 GB vnitřní pamětí. Co to znamená? Brutální výkon. Příznivci benchmarku si přijdou na své, Letv Le Max Pro totiž ohromuje v AnTuTu skóre přes 130 tisíc bodů, přitom nejlepší mobily současnosti mají pod sto tisíc.

Při běžném používání ale tento výkon neoceníte, telefon je stejně rychlý, jako jiné Androidy. Prostředí EUI 5.5 založené na Androidu 6.0 Marshmallow připomíná EMUI od Huawei, je elegantní a dobře odladěné.

LeTV Le Max Pro

Letv zatím neoznámilo, kdy a za kolik začne nový telefon prodávat, ani zda bude dostupný i na evropském trhu. Kolem ceny ale již probíhají zákulisní spekulace, a pokud se potvrdí, řekne si Letv za telefon v přepočtu necelých 16 tisíc korun s daní. Na čínský telefon poměrně neznámé značky je to odvážná, vzhledem k výbavě ale ospravedlnitelná cena.

Technické parametry LeTV Le Max

Kompletní specifikace
Konstrukce167,1 × 83,5 × 9 mm, 204 g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 6,33" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát21 Mpx
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8994, , GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, 13 000 Kč
Diskuze ke článku
Petr Lenk
Ve všech aspektech pěkný kousek mobilního HW.
knizmi
> Snapdragon 820 je 64bitový procesor s osmi jádry...
Tak to asi máte lepší informace než sám Qualcomm, podle kterého je čtyřjádro.
Petr
Snapdragon 820 s výkonem, o kterém se ostatním mobilům může jen zdát.....

Nemyslím, že by se iPhone 6s zdálo o tom, že sníží výkon ;)
820 je v té podstatné části to jest výkon na jádro slabší než A9

Telefon je to bezesporu hezký jen ty ,,senzace a superlativa,, bych si odpustil.
A třeba výkon v Metalu je u 6s trochu úplně jinde než má tento telefon v OpelGL
Nick Cave
Líbí se mi moc, tedy až na tu baterii..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze