Micro-SIM karta je příliš velká, přivítejte nano-SIM

2

Před nějakými 20 lety se na světě objevila první SIM karta, která přenáší důležité informace uživatele mobilního telefonu. Na svědomí ji má německá společnost Giesce & Devrient a stejně jako ostatní firmy této oblasti i ona prahne po evoluci. Po menší změně v podobě micro-SIM tak jdeme ještě dál.

Společnost nám představuje nano-SIM. Kartu, která je o 30% menší, než micro-SIM a 60% menší, než klasická SIM karta, kterou v současné době používá většina lidí. Je také o 15% tenčí a hodlá se protáhnout na trh již v příštím roce.

Kromě klasické SIM se dnes používá i onen prostřední článek v podobě micro-SIM, jež můžeme najít např. ve čtvrté generaci iPhonu společnosti Apple. Není však natolik rozšířen, jako obyčejná SIM karta.

„Vytvoření SIM karty stále zůstává historickým milníkem pro společnost Giesce & Devrient. S vývojem nano-SIM ukazujeme, jak se toto odvětví může ještě více přiblížit dokonalosti,“ nechal se slyšet Alex Deininger, vedoucí divize Secure Devices.

Možná tak budeme mít mnohem větší štěstí právě s nano-SIM, kterou nyní standardizuje orgazinace European Telecommunications Standards Institute (neboli ETSI), přes kterou se má nový výtvor úspěšně dostat ke konci letošního roku. První funkční nano-SIM bychom se tak mohli dočkat v první čtvrtině roku 2012, stejně jako adapterů pro jejich využití v dnešních smartphonech.

Nano-SIM by rozhodně přinesla kýženou evoluci na poli smartphonů, a to z mnoha důvodů. Nejen, že bude mnohem jednodušší ji ztratit, ale především uvolní dodatečné místo v přístrojích, jenž půjde zaplnit např. větší baterií či nějakou další vychytávkou. Nemluvě o tom, že se zmenší i samotné rozměry.

Zdroje: gi-de.com, gigaom.com

Diskuze ke článku
Sasakr
Je to absurdní. Ušetřeného místa bude zanedbatelně, naopak manipulace se SIMkou bude strašná.
Ip Man
Celá evoluce vlastně tkví jen v tom že se odstraní přebytek plastu kolem onoho čipu ! Tak si to hlavně nechte patentovat, protože my bychom na to asi nepřišli !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze