Meta vyfasovala rekordní pokutu. Vyšplhala se na 28 miliard korun

4
Meta vyfasovala rekordní pokutu. Vyšplhala se na 28 miliard korun
Fotografie: Pixabay
  • Důvodem je odesílání dat uživatelů EU do Spojených států
  • Jedná se o nejvyšší pokutu za takový prohřešek
  • Meta se proti rozhodnutí hodlá odvolat

Společnost Meta, pod kterou spadá například Facebook, Instagram či WhatsApp, obdržela od hlavního regulátora ochrany soukromí v Evropské unii rekordní pokutu ve výši 1,2 miliardy eur, což je v přepočtu zhruba 28 miliard. Informuje o tom například agentura Reuters, která dodává, že touto částkou byla překonána doposud nejvyšší pokuta za obdobný problém pro Amazon ve výši 746 miliónů eur, (17 miliard Kč).

Pokuta uložená irským komisařem pro ochranu osobních údajů se týká pokračujícího odesílání osobních informací o uživatelích z EU do Spojených států. Kromě zaplacení pokuty musí Meta nejpozději do 5 měsíců skončit s tímto neoprávněným sdílením dat.

Samotná společnost Meta ve svém vyjádření uvedla, že se proti rozsudku i neoprávněné a zcela zbytečné pokutě bude bránit soudní cestou. Současně se bude Meta domáhat i pozastavení vydaných příkazů.

Diskuze ke článku
Pan Holub
Pan Holub
Evropské úřady fungují, na rozdíl o těch českých. Také proto nas vydírají mobilní operátoři a jiná veteš
Porydge Covername
Porydge Covername
Naposledy upraveno: 22. 5. 2023 16:31
Hurá... peníze na obnovu Ukrajiny jsou vyřešené a teď zpátky k ekonomickému růstu, blahobytu, levným půjčkám, hypotékám, benzínu, jídlu a všemu dalšímu co jsem nejmenoval.

Edit: za tohle ban na komentář? Je špatného něco na tom, že politikům na financování jejich rozhodnutí do rozpočtu přitekly miliardy odjinud, než od běžných lidí? Je špatné postesknout si po době před covidem a válkou? Očividně jo.🤦🏻
Porydge Covername
Porydge Covername
Za tohle ban na komentář? Je špatného něco na tom, že politikům na financování jejich rozhodnutí do rozpočtu přitekly miliardy odjinud, než od běžných lidí? Je špatné postesknout si po době před covidem a válkou? Očividně jo.🤦🏻

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze