MediaTek sílí: dodává SoC do 50% tabletů a mobilů v Číně

7

O firmě MediaTek se čím dál častěji hovoří v souvislosti s výkonnými čipsety pro mobilní zařízení za přijatelné ceny. Tento výrobce v Číně podle nejnovějších zpráv válcuje konkurenci. Stará se údajně o výrobu klíčového „železa“ pro celou polovinu všech tamních, prodávaných tabletů a smartphonů.

Zprávu přinesl renomovaný deník DigiTimes. Ve třetím čtvrtletí prý MediaTek dodává čipové sady pro 65 milionů zařízení, což představuje 50% Čínské produkce v tomto období.

TIP! Výrobce čipsetů MediaTek bude možná dodávat i pro Samsung

Ještě před pár lety MediaTek dominoval hlavně mezi nižší a střední třídou Androidích telefonů a tabletů, pro které byly jeho méně výkonné a hlavně opravdu levné SoC naprosto ideálním řešením. V poslední době však firma investovala do vývoje a její čipsety již dokáží přijít s opravdu vysokým výkonem, který se bez problému vyrovná konkurenci, a tak si jej již všímají i známější jména mezi výrobci koncových zařízení, jelikož tyto sady stále oproti konkurenci dokáže nabídnou levněji.

MediaTek procesor

Další plány společnosti zahrnují nové čtyřjádra MT6588 a také v červenci představený čipset s osmijádrovým procesorem MT6592, který uvede ještě v průběhu čtvrtého čtvrtletí tohoto roku. Na začátek příštího roku se pak počítá s vůbec prvním SoC od MediaTeku s LTE, modelem MT6290. Zdá se, že tento výrobce rozhodně neubírá plyn, ale spíše se nadechuje k ještě větším úspěchům a tradiční zavedení výrobci jako je Qualcomm, Samsung nebo nVidia se budou muset začít více ohánět, aby mu v budoucnu dokázali dobře konkurovat ne v oblasti výpočetního výkonu svých čipů, ale především v jejich ceně.

Zdroje: digitimes.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
Orion
Nedivím se. Když nabídne výkon srovnatelný s konkurencí za nižší cenu vyhraje...
Pavel K.
Samsung není konkurent ten si vyrábí především pro sebe a nvidia má akorát hezké prezentace ale nikde není :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze