Výrobce čipsetů MediaTek bude možná dodávat i pro Samsung

Tchajwanskému výrobci čipsetů MediaTek se podle nejnovějších spekulací údajně podařilo dohodnout významný kontrakt se Samsungem na dodávání mobilních čipsetů pro jeho smartphony a tablety. V případě, že se zpráva potvrdí, by MediaTek po Sony, Alcatelu či Aceru získal dalšího velkého odběratele.

MediaTek v posledních letech zažívá obrovský růst. Dokáže totiž oproti konkurenci vyrábět velmi levné ale přitom dostatečně výkonné čipové sady pro mobilní telefony a tablety. Jeho služeb využívá jak velká řada menších či méně známých výrobců, ale ve svém odběratelském listu má i větší jména, která jsme již zmiňovali v perexu.

TIP! Oficiálně: MediaTek představil svůj osmijádrový procesor pro telefony

Zprávu o tom, že MediaTek získal zakázku na SoC od Samsungu, přinesl deník DigiTimes s odvoláním na čínské finanční noviny s tím, že tato není ještě oficiálně potvrzena. I tak ale zpráva ihned o několik procentních bodů zvýšila akcie MediaTeku. Jak asi víte, Samsung vyrábí procesory i sám, dodává například i Applu. Pro své široké portfolio tabletů a smartphonů však klidně může využít i dalšího externího dodavatele, pokud tento dokáže vyrábět levněji než on sám, jak už se ostatně v minulosti mnohokrát stalo. Nelze ovšem očekávat, že se čip MediaTek objeví příští rok v další generaci modelů Galaxy S či Note. Samsung by případně podle našeho názoru tyto SoC montoval do modelů nižších cenových kategorií.

Zdroje: digitimes.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze