MediaTek Helio P60 podpoří střední třídu: slibuje velký nárůst výkonu

MediaTek Helio P60 podpoří střední třídu: slibuje velký nárůst výkonu
Fotografie: MediaTek
  • MediaTek představil nástupce procesoru Helio P30
  • Nový model P60 nabídne 70% navýšení výkonu
  • První telefony s ním by měly dorazit ještě v prvním pololetí roku 2018

MediaTek aktuálně odhalil svůj zbrusu nový procesor, kterým budou vybaveny smartphony napříč střední třídou. Nový Helio P60 je přímým následovníkem současného Helia P30 a vývoj je znát. Novinka je například postavena na 12nm technologii, zatímco starší typ využíval 16nm technologii. Počítat můžete se čtyřmi jádry typu Cortex-A73 s taktem 2,0 GHz a čtyřmi jádry Cortex-A53 s taktem 2,0 GHz. Výrobce slibuje markantní 70% nárůst výkonu.

MediaTek Helio P60

Díky grafice Mali-G72 MP3 má dojít k 70% nárůstu i v oblasti grafického výkonu. Nový procesor dále podporuje až 8GB operační paměti a displeje s Full HD rozlišením a poměrem stran až 20:9. Samozřejmě je LTE modem, byť s menší rychlostí stahování kategorie 7. Telefony vybavené Heliem P60 budou mít též možnost pracovat se dvěma SIM kartami. Dále bude podporováno Bluetooth 4.2 či FM rádio.

Novinka si poradí rovněž s duálním fotoaparátem a též záznamem 4K videa, což však dnes již asi nikoho nepřekvapí. Spíše doceníme integraci speciálního čipu pro práci s umělou inteligencí. Co to znamená pro vás, jakožto koncové uživatele? Lepší spolupráci s případnými virtuálními asistenty nebo přesnější rozpoznávání objektů fotoaparátem. Procesor je již ve výrobě a prvního nasazení bychom se měli dočkat ještě před letními prázdninami.

Zdroj: mediatek.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze