Máte zajímavý nápad nebo startup? Získejte od Vodafonu až 10 milionů

1
Máte zajímavý nápad nebo startup? Získejte od Vodafonu až 10 milionů
  • Vodafone Nápad roku bude i letos pomáhat mladým podnikatelům
  • Novinkou je kategorie „Technologický projekt“
  • Výherce získá až 10 milionů na podporu svého projektu

Dnes již tradiční soutěž Vodafone Nápad roku je určena všem lidem se zajímavým podnikatelským záměrem nebo začínajícím projektem. Jubilejní desátý ročník opět nabídne zajímavým projektům šanci získat investici až 10 milionů korun, okamžitou odměnu pro vítěze ve výši 300 tisíc korun, mentoring a zpětnou vazbu od úspěšných podnikatelů či možnost vyhrát pobyt v americkém Silicon Valley. Novinkou je letos kategorie „Technologický projekt“, jejíž vítěz pojede v listopadu na největší oborovou konferenci o webu a technologiích do Lisabonu. Do soutěže se lze hlásit do 14. května na webových stránkách projektu.

NápadRoku

„Desátý ročník soutěže je důkazem, že Vodafone Nápad roku je akce, která mladým podnikatelům opravdu pomáhá. V dosavadních devíti ročnících jsme hodnotili 1 241 projektů, jejichž autoři získali cenné rady od zkušených podnikatelů a investorů na 120 akcích, kterých se zúčastnilo celkem 4 576 lidí. Mnozí navíc získali i peněžité ceny nebo významné investice. Za devět ročníků se celkové výše přímých investic vyšplhaly na částku 63 milionů korun. I v letošním ročníku mohou soutěžící na svůj projekt získat investice až ve výši 10 milionů korun,“ říká Martin Kešner, zakladatel soutěže Vodafone Nápad roku.

V loňském devátém ročníku se do soutěže podnikatelských nápadů přihlásilo rekordních 171 projektů. Vítězný projekt Neuron Soundware Pavla Konečného učí počítače rozumět zvukům. Vítězný tým získal investici od investorů, zúčastnil se akce TechCrunch Disrupt v kalifornském Silicon Valley, k tomu získal hlavní cenu 300 000 korun a zároveň věcné ceny v hodnotě 100 000 korun.

NápadRoku

Celkově druhým a současně vítězem kategorie „Ekonom Student podnikatel“ se stal Vladislav Vacek s projektem Locaid.me, který pomáhá s evakuací a záchrannými akcemi při krizových situacích. Třetím nejlepším nápadem dle hlasování poroty se stal projekt DevCharge Vladimíra Vlacha, který umožňuje jakýmkoliv strojům přijímat mobilní platby.

I v letošním ročníku mohou soutěžící na svůj projekt získat investice až ve výši 10 milionů korun

„Vodafone i letos navazuje na svou dlouhodobou podporu odvážných mladých lidí, jejich nápadů a projektů. Jsme proto rádi, že budeme moci vybrat a podpořit další zajímavý inovativní podnikatelský projekt,“ říká Jana Žůrková, viceprezidentka pro firemní zákazníky ve společnosti Vodafone.

V desátém ročníku soutěže bude soutěžícím k dispozici více jak 30 zkušených mentorů, kteří jim pomohou s rozvojem jejich projektů a poskytnou důležité kontakty.

Zdroje: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Lukáš
Mě by bohatě stačilo, kdyby mi byli schopní nabídnout nějaký rozumný tarif. To co nabízejí je k smíchu, takže ještě dva měsíce a pá pá Vodafone. Bylo mi z tebou hezky, ale když někdo nechce, nebudu ho přemlouvat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze