Google Fotky se mění. Čekejte novou ikonku i důraz na prohlížení

9
Google Fotky se mění. Čekejte novou ikonku i důraz na prohlížení
Fotografie: Google
  • Google mírně přepracoval vzhled aplikace a spodní řádek redukoval na tři karty
  • Důraz bude kladen na vaši polohu a vzpomínky
  • Novinky dorazí na Android i iOS

Značná část dnešních chytrých telefonů využívá ke správě fotografií a obrázků celkově aplikaci Google Fotky. Ta současně slouží i jako bezplatný cloud, což se v mnoha případech může hodit. Po několika letech se Google rozhodl, že se aplikace Fotky dočká přepracování, o čemž jsme informování skrze oficiální blog.

První, čeho si všimnete, je nová ikonka samotné aplikace. Nadále se sice jedná o pestrobarevný větrník, avšak je více zakulacený a především zcela plochý. Po spuštění ve spodním řádku již nejsou čtyři karty, ale pouze tři, a to Fotografie, Vyhledávání a Knihovna.

Google Photos

První záložka bude samozřejmě chronologickým seznamem vašich fotografií, avšak náhledy snímků budou o poznání větší. Dostane se také více na různé vzpomínky, které již v tuto chvíli aplikace nabízí. Nově by se však vzpomínky mohly vázat nejen ke konkrétnímu datu či místu, ale i člověku. Na druhé záložce s vyhledáváním bude připravena interaktivní mapa vašeho putování, kdy rovnou uvidíte, kdy a kde jste byli a jaký snímek jste pořídili. Google samozřejmě dodává, že uživatel může zcela vypnout zaznamenávání polohy pro účely fotografií.

Google Photos

Na poslední kartě Knihovna budou připraveny nezbytné složky, jako jsou Oblíbené, Koš, Archiv a také Vytvořená alba. Na této kartě by se také měly objevit možnosti online tisku fotografií. Nová verze aplikace se postupně objevuje v obchodech Google Play a AppStore, přičemž i po aktualizaci může nějaký čas trvat, než dojde k naběhnutí nového vzhledu, neboť to záleží na samotném Googlu.

Stáhnout Google Photos

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Pes
No konečně. Současná ikona bylo to, co mě na tom pálilo nejvíc.
Googo
Když koupím telefon tak google foto je první aplikace kterou odinstaluji.
htcjirka
htcjirka
Smetí, které hned letí z telefonu, ostatně jako ostatní Google aplikace, jako gmail, mapy apod.
THc
Zajímavé zpřehlednění. Ovšem více by mě zajímalo, kdy si budu moci prohlédnout Fotky Google v TV ve 4K/UHD.
YouTube to na Chromecast Ultra umí. Tam bych to skoro i oželel, ale u fotky je rozdíl FHD nebo UHD opravdu značný rozdíl a strašlivá degradace jinak úžasné služby a cloudu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze