Mapy HERE se objeví v nových vozech Volvo

Oblíbené a kvalitní mapové podklady HERE se nově rozšíří také do automobilů švédského Volva. Po letním odkoupení podkladů konsorciem německých automobilek tak jde o první rozšíření na další automobily.

Volvo

Mapové podklady jsou patrně ještě stále spojovány s finskou Nokií. Ta je však v létě letošního roku prodala za téměř 3 miliardy euro konsorciu německých automobilek BMW, Audi a Daimler. Noví vlastníci se nechali již tehdy slyšet, že nehodlají na mapových podkladech a celkovém fungování služeb nic zásadního měnit. Navigace je tak nadále dostupná zdarma a v podstatě pro každého. Nyní společnost oznámila, že došlo k dohodě se švédskou automobilkou Volvo, které mapové podklady HERE začlení do svého chytrého systému Sensus.

TIP! Auta a mobily: Volvo Sensus

Ten uživatelům nabídne komplexní zážitek s množstvím funkcí a možností, který bude kombinován s pokročilými mapami a navigací HERE. Řidiči nových modelů Volvo tak získají navigaci až v 50 jazycích, nebudou chybět zájmové body (např. restaurace a obchody) na naplánované trase s podrobnostmi ohledně otevírací doby či kontaktů, nebo také služba nalezení vašeho automobilu. Jednoduchým způsobem uvidíte váš vůz na displeji vašeho smartphonu. Hodit se to může nejen při odcizení vozidla, ale také na rozlehlých parkovacích plochách nákupních center.Spolupráce s vaším chytrým telefonem i tabletem bude samozřejmě hlubší. Trasu si budete moci naplánovat z pohodlí domova a veškeré informace přenést do systému v automobile.

Volvo XC90
Volvo XC90

„Dohoda se společností Volvo Cars rozšiřuje naše dlouhodobé plodné partnerství“, řekl Bruno Bourguet, senior viceprezident pro prodej a obchodní rozvoj společnosti HERE. „Těšíme se na budoucí spolupráci na nových možnostech pro řidiče vozů Volvo“, doplnil Bourguet. Zbývá dodat, v jakých modelech se s mapami HERE budete moci setkat. Vůbec poprvé se nové mapy objeví ve Volvu XC90, což je luxusní vozidlo typu SUV, které švédská automobilka nabízí od začátku letošního roku. Se speciální aplikací Volvo on Call pak budete moci na dálku zjistit, zda jste zamkli auto, kolik paliva je v nádrži, či jaká je aktuální teplota v odstaveném vozidle.

Stáhnout Volvo On Call

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Volvo on Call
Volvo on Call

Stáhnout HERE WeGo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: Tisková zpráva HERE

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze