HERE Mapy již brzy nebude možné používat na zařízeních s Windows 10

45

Z operačních systémů Windows 10 definitivně zmizí aplikace HERE Maps, která byla mezi uživateli velmi populární. Funkčnost vývojáři ukončí k poslednímu červnu. Již koncem tohoto měsíce však mapy zmizí z obchodu Windows Store.

HERE Mapy

Poměrně překvapivá zpráva se dnes objevila na oficiálních stránkách aplikace HERE Maps. Týká se uživatelů těchto mapových podkladů s Windows 10 a Windows 10 Mobile. Vývojáři oznámili, že 29. března bude aplikace odebrána z obchodu Windows Store, ale ještě nějakou dobu bude nadále funkční. Vše se týká výhradně zařízení, které využívají systém Windows 10 nebo Windows 10 Mobile. Dle slov vývojářů byla aplikace s novým systémem kompatibilní pouze dočasně a použité řešení již nadále nebude funkční. Stanoven byl také termín, od které již mapy nebudou fungovat - 30. červen 2016. V rámci příprav proto již dříve dojde k odstranění aplikace z obchodu.

TIP! Mapy HERE se objeví v nových vozech Volvo

Mapy HERE

Vývojáři uživatelům radí přejít na Windows Mapy, které obsahují několik prvků převzatých právě z mapových podkladů HERE a mnoho uživatelů je s nimi již delší dobu spokojeno.

Oznámení se vás netýká pouze v případě, že využíváte nějaké zařízení s Windows 8.1 nebo Windows Phone 8.1. V jejich případě bude aplikace i nadále funkční, avšak přesto dojde k poměrně zásadní změně. Vývojáři již verzi pro starší Windowsy nehodlají obohacovat o nové funkce a pokud dorazí nějaká aktualizace, bude se týkat opravy případných kritických chyb.

Stáhnout HERE WeGo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: 360.here.com

Diskuze ke článku
xXx
jako vážně?? no to si snad ze mě dělaj *** tak Nokia to prodala už tohle mě naštvalo ale tak OK ale teď tohle né to už nééééé a HERE Drive+ funkční bude?
Rendy
Používá někdo ty Windows Mapy? ja zatím jedu na WP8 a tudíž i na Here maps, jsou na WM10 ty Windows Mapy stejně použitelný jako Here na WP8?
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
další důvod hledat uvažovat o přesun na jinej systém
Redmarx
Apple i Microsoft vnucuji jen jednu spravnou aplikaci i na mapy. Rozdil je jenom v tom, ze Apple si do sveho systemu nikoho jineho nechce pustit, Microsoft by rad, ale nikdo k nim jit nechce. :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze